Fekete-Győr András kapott 240 ezer forintot Mészáros Lőrinctől

2022. január 10. – 18:17

Fekete-Győr András kapott 240 ezer forintot Mészáros Lőrinctől

Másolás

Vágólapra másolva

Mészáros Lőrinc több pert is indított Fekete-Győr András ellen, mert a Momentum korábbi vezetője egy műsorban bűnözőnek nevezte az ország egyik leggazdagabb emberét. Fekete-Győr arról posztolt Facebookon, hogy a dolog miatt indult pereket, így a legutóbbi polgári pert is megnyerte. Ennek értelmében Mészárosnak kell megtérítenie a perköltséget, ami Fekete-Győr posztja alapján hétfőn megérkezett a számlájára.

Fekete-Győr eléggé leszerepelt az előválasztáson, ami után bukta a Momentum elnöki pozícióját is, de természetesen ő is gőzerővel kampányol az idei választások előtt. A perköltség megfizetését is felhasználta arra, hogy egy pár keresetlen mondatot osszon meg a világgal a terveikről.

A hozzá beérkező 240 ezer forintot jótékony célra ajánlja fel. „Az Iványi Gábor által alapított, hajléktalan gyermekeknek fenntartott Wesley János Óvodának ajánlom fel” – írta. „Az Orbán-rendszer egyik főbűne a civil hátterű szociális intézmények politikai célú kivéreztetése. Ezért fontos, hogy már a választások előtt visszaadjunk Orbánék lopott vagyonából annyit, amennyit csak lehet. Én most ennyit tudtam, de az összefogás kormánya nagyságrendekkel többet tud majd! Orbánék elvették; mi visszaadjuk. Először kicsi, majd nagy lépésekbe” – fejtette ki bővebben.

Fekete-Győrék erősen kampányolnak azzal, hogy ha hatalomra kerülnének, akkor perbe fognák a jelenlegi hatalom kiszolgálóit, azokat, akikhez szabálytalanul vándoroltak közpénzek. Erről írt korábban is, amikor még csak az volt ismert, hogy megnyerte az ellene indult polgári pert is.

„Orbán Viktor strómanját bűnözőnek neveztem. A bűnözőnek volt bőr a képén, és eljárások sorát indította ellenem. Miután első- és másodfokon is veszített ellenem a büntetőperekben, harmadjára már »csak«️ személyiségi jogi perrel próbálkozott. Ugyan a nyilvános tárgyalásra eljönni sem mert, a polgári perben bocsánatkérést és a perköltségek megfizetését követelte tőlem. Ezt is elbukta. A bíróság harmadszorra is nekem adott igazat: nyugodtan hívhatjuk nevén, vagyis bűnözőnek az Orbán-strómant, bocsánatot pedig nem én, hanem Mészáros fog kérni a magyaroktól, amiért közönséges közpénztolvajként egy teljes nemzetet tett szegényebbé. A perköltséget sem én, hanem a pervesztes Mészáros fogja megfizetni. A fellebbezési határidő közben lejárt, a személyiségi jogi perben hozott ítélet is jogerőre emelkedett. Mészárosék feladták, és visszavonultak, mi pedig adtunk egy kis ízelítőt abból, ami várni fog rá a tavaszi korszakváltással” – írta Fekete-Győr András.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!