Rendőröket hívtak a fekete párduchoz Szolnoknál, de szerintük a nyomok nem párducra utalnak

2022. január 09. – 16:50

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap a Blikken jelent meg, hogy szemtanúk újra látták a fekete párducot Újszász és Szolnok között, a cikkbe még videó is került egy fekete állatról.

Megkerestük a Jász-Nagykun Szolnok megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy valóban érkezett-e bejelentés, és hogy a felvételeken látható állat megegyezik-e a december közepén Kiskunhalas határában észlelt fekete párduccal.

Kérdésünkre azt válaszolták, a nyomok nem utalnak nagytestű ragadozóra.

„Tájékoztatom, hogy az Ön által kérdezett esetről 2022. január 9-én bejelentés érkezett a rendőrségre. A helyszíni nyomok nem támasztják alá nagytestű ragadozó mozgását, de a bejelentés, és a rendelkezésre álló felvétel alapján a rendőrség vizsgálja a körülményeket.”

Az állat decemberi feltűnése óta többen látni vélték a párducot, volt hogy Kecskemét környékén, később Kiskunfélegyháza környékéről érkezett bejelentés arról, hogy két tanyán is ismeretlen állat gyilkolta meg a birkákat. Erről a szakemberek később azt mondták, a tettes inkább nagytestű kóborkutya vagy aranysakál lehetett, elsősorban nem párducra gyanakodtak.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom