Egy fekete nagymacska ólálkodik Kiskunhalas határában

2021. december 11. – 17:28

Másolás

Vágólapra másolva

Pumához hasonló, fekete színű nagymacskát rögzített mozgás közben egy kamera egy Kiskunhalas határában zajló építkezés közelében, a felvételt a város polgármestere szombaton osztotta meg a Facebookon – írja az MTI.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta, egy lakossági bejelentés után szakértők bevonásával megkezdték a felvétel valódiságának és az állat fajtájának vizsgálatát.

Arra kérik a kiskunhalasiakat és a város térségében élőket, hogy ha további információval rendelkeznek az állatról vagy látták, hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107-es, illetve 112-es központi segélyhívószámok valamelyikét.

Fülöp Róbert polgármester azt írta, hogy a december 8-ai felvétel a Szegedi út környékén készült, és „az ügyben a Szegedi Vadaspark munkatársai szakmai segítséget nyújtanak”.

Ahogy mi is megírtuk, november végén egy szintén a macskafélék családjába tartozó szervált fogtak be a Bükkben. Nagy valószínűséggel korábban házikedvenc volt, de nem sokkal később – a Fővárosi Állat- és Növénykert tájékoztatása szerint koronavírus-fertőzésben – elpusztult.