Megkérdeztük Márki-Zayt, hogy van-e konkrét információja Orbán állítólagos grazi útjairól, ő pedig elmondta, hogy értette a mondatát

2022. január 9. – 12:56

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton írtuk meg, hogy Márki-Zay Péter egy aznap közzétett videójában „Orbán grazi magánklinikás útjait” emlegette, amivel egy régi, de mindeddig bizonyítékok nélküli pletykát-álhírt-összeesküvés-elméletet emelt be a kampányába. Azt is írtuk, hogy nem először tett így, például Orbán Gáspár vélt szexuális irányultságára is célozgatott már, mondván, ezzel fogja ki a szelet a Fidesz homofób kampányának vitorlájából.

Megkérdeztük Márki-Zay Pétert, illetve a kampánycsapatát, hogy van-e bármi konkrét bizonyítéka arról, hogy Orbán Viktor Grazban járt volna, és ha igen, akkor árulja el, milyen információk birtokában van.

A válasza szerint Orbán Viktor „egészségügyi állapotára és orvosi kezeléseire vonatkozó információk a törvény által védett személyes adatok. Ebben a tekintetben őt azonos jogok illetik meg minden magyar állampolgárral”.

Azt is írta a válaszban, hogy a „magyar állampolgárok millióitól eltérően azonban a Fidesz kiváltságosok vezetőjeként ő megengedheti magának, hogy a világ bármelyik magánklinikáján kezeltesse magát Graztól Marbellaig.”

A kérdésében idézett mondat a miniszterelnök-jelölt és az Egységben Magyarországért azon vállalását tükrözi, hogy a kormánybuktatás után mindenki számára biztosítani kell a hozzáférést a színvonalas egészségügyhöz.

írta.

A válasz végül azzal zárul, hogy „A Fidesz tudatosan züllesztette le az állami egészségügyet. Miközben a kiváltságos kevesek külföldi magánklinikákon kezeltetik magukat, évente tízezrek halnak meg megelőzhető betegségekben és sokaknak csak a magánegészségügy jelenti a gyógyulás esélyét súlyos anyagi terhek árán. Szabadon fejlődő Magyarországon ennek véget vetünk, és elszámoltatjuk a jelenlegi hatalmat a súlyosan elhibázott jarványkezelésért”.

Mindenesetre most újból rákérdeztünk, hogy van-e grazi utakról konkrét tudomásuk, amint újbóli válasz érkezik, megírjuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!