Többször is rálőtt a rendőr az embercsempész furgonjára, aki rátaposott a gázra, amikor igazoltatni akarták Harkán

2022. január 6. – 20:02

Másolás

Vágólapra másolva

El akart ütni egy rendőrt egy embercsempész a furgonjával, erre a járőrtársa lövéseket adott le az illegális bevándorlókat szállító kisteherautóra a Győr-Moson-Sopron megyei Harkán – írja a Police.hu alapján az MTI.

Csütörtökön 13:45-kor ellenőriztek a rendőrök egy litván rendszámú autót a harkai határátkelő közelében, azonban felmerült a gyanú, hogy a kocsi egy embercsempész előfutáraként érkezhetett a magyar–osztrák határhoz. Nem sokkal később észre is vettek a harkai járőrök egy nagy sebességgel a határ felé tartó furgont, amit a határnál ellenőriztek volna a hatóságiak.

A magyar rendszámú furgon vezetője azonban az úttestre kilépő rendőr felé kormányozta a kocsit, és felgyorsított. A rendőr és társa el tudott ugrani a kisteherautó elől, egyikük viszont az elugrás előtt több lövést is leadott szolgálati fegyverével a járműre.

A sofőr áthajtott Ausztriába, a furgon azonban néhány száz méter után üzemképtelenné vált. Az osztrák rendőrök elkapták az autót vezető egyiptomi férfit és az első információk szerint harminc, ismeretlen állampolgárságú utasát. Az eset során személyi sérülés nem történt, zárta közleményét a rendőrség.

A migráció olyan, politikailag terhelt téma, hogy a legalapvetőbb kifejezések is felzúdulást, vagy félreértést kelthetnek. Ebben a cikkben összefoglaltuk, hogy melyik szót miért használjuk a Telexen, hogy félreértések nélkül olvashassa a cikkeinket. Tény, hogy a politika egy része és a hozzájuk közel álló propagandasajtó valóban negatív jelentéstartalmat adott a migráns kifejezésnek, noha az valójában egy semleges szakszó, amit évtizedekig használtak a témával foglalkozó szervezetek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!