Újabb korábbi tévés ugrott át Márki-Zay kampányába

2022. január 04. – 17:33

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb korábbi tévés csatlakozik Márki-Zay Péter kampányához: az egykori ATV-s és Hír Tv-s Péterfi Judit lesz az Egységben Magyarországért sajtófőnöke, jelentette be a miniszterelnök-jelölt a Facebookon.

Márki-Zay szerint Péterfivel már négy éve ismerik egymást, akkor a 2018-as kampányban videót forgattak róla Hódmezővásárhelyen, ezért pedig Márki-Zay azóta is „nagyon hálás” neki. Kiderült, azóta tegeződnek is.

Péterfi „kézzel-lábbal azon lesz”, hogy Márki-Zay miniszterelnök legyen, mert szerethetőnek tartja, és szerinte ilyen miniszterelnök kell az országnak. Sok tartalmat, videót ígért a követőknek a miniszterelnök-jelölt életéről, mindennapjairól.

Márki-Zay szerint Péterfi azért ideális a feladatra, mert értékeli, ha valaki kendőzetlenül őszinte.

Péterfit Simon András köszöntötte a csapatban, aki decemberben távozott az ATV-től, hogy Márki-Zay kampányához csatlakozzon.

A Magyar Hang emellett új nevekről is ír, akik tagjai lesznek Márki-Zay árnyékkormányának: a lap szerint az önkormányzatiság kérdésében Wittinghoff Tamás lesz a felelős, aki harminc éve Budaörs polgármestere. Az egyházi ügyekért Lukácsi Katalin hitoktató felel majd, aki korábban a KDNP tagja volt.

A miniszterelnök-jelöltnek minden területre saját, önkéntes szakértői csapata van, akik segítenek becsatornázni az elképzeléseit a hatpárti egyeztetés folyamatába, Márki-Zay Péter korábban már megnevezett néhány szakértőt abból a csapatból. Ebben a cikkben a gazdasági területről Király Júliával, az MNB volt alelnökével, Bod Péter Ákos volt jegybankelnökkel és Bojár Gábor üzletemberrel beszélgettünk. Ebben pedig a sportügyekért felelős, jobbikos Steinmetz Ádám volt olimpiai bajnokkal.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom