Völner-ügy: három hónappal meghosszabbították a bírósági végrehajtói kar elnökének letartóztatását

2021. december 9. – 16:58

Másolás

Vágólapra másolva

Három hónappal meghosszabbították Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke és két társa letartóztatását – válaszolta a 24.hu kérdésére a Fővárosi Törvényszék csütörtökön. Schadl György március 8-ig marad letartóztatásban.

Mint a Telex is beszámolt róla: Schadl György volt az, akitől a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúja szerint Völner Pál, az igazságügyi minisztérium államtitkára rendszeresen 2–5 millió forintot kapott. A gyanú szerint a visszaélések főként arra irányultak, hogy a végrehajtók fizettek a jól jövedelmező helyekért.

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke – Forrás: RTL Klub
Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke – Forrás: RTL Klub

Schadl Györgyöt már novemberben letartóztatták. A Blikk akkor azt írta: november 12-én a repülőtéren fogták el feleségével együtt, amikor Dubajba készültek utazni.

Kedden derült ki, hogy Völner Pál is érintett az ügyben. Őt hivatali vesztegetéssel és más bűncselekménnyel gyanúsítják. Az ügyben jelenleg 12 gyanúsított van – közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó-helyettes. Az ügyészségi közleményben a „bűnszövetségben” szó is szerepel, amely súlyosabb büntetőjogi megítélés alá esik.

Völner Pál kedden lemondott posztjáról. Még ugyanezen a napon, Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Völner mentelmi jogának felfüggesztését, amelyről hétfőn dönt az országgyűlés mentelmi bizottsága.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!