Karácsony egymillió forintot ad annak, aki visszaélést talál a főváros vagyonhasznosítási pályázataiban

2021. december 9. – 12:56

Másolás

Vágólapra másolva

Legfrissebb videóüzenetében Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, hogy egymillió forintot ajánl fel a főpolgármesteri fizetéséből annak, aki a nyilvános fővárosi vagyonhasznosítási pályázati kiírások alapján bármilyen visszaélésnek nyomát látja, és azt bizonyítja.

A Facebookon közzétett videójában a főpolgármester az antikorrupciós világnap alkalmából a korrupció elleni küzdelem fontosságáról beszél egy V. kerületi üzlethelyiség előtt, amelyet még Rogán Antal polgármestersége alatt értékesítettek, Karácsony állítása szerint egy panellakás áráért. „Itt van hát egy valóságos Városház-ügy, jó oka lenne a Fidesz tényfeltáró tüsténkedésének” – mondta Karácsony.

A főpolgármester szerint Völner Pál napokban lemondott igazságügyi államtitkár ügyével kapcsolatban is érdekes fővárosi összefüggéseket is fel lehetne tárni. „Azt például, hogyan jutott a Völner-ügy kulcsfigurája zavaros körülmények között, az V. kerület fideszes polgármesterének döntésével értékes Városház utcai ingatlanhoz” – mondta Karácsony.

„Segítve a vizsgálóbizottság munkáját is, a korrupció elleni harc legfontosabb eszközeinek, a transzparenciának és a nyilvánosságnak jegyében főpolgármesteri fizetésem terhére egymillió forintot ajánlok fel bárkinek, aki a nyilvános fővárosi vagyonhasznosítási pályázati kiírások alapján bármilyen visszaélésnek nyomát látja, ha azt bizonyítja, hogy a nyílt pályázatok közül bármelyik versenykorlátozó vagy személyre szabott lenne” – mondta a főpolgármester.

A Fővárosi Közgyűlés hétfőn hozott létre vizsgálóbizottságot az úgynevezett Városháza-ügy miatt, amellyel kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!