Karácsony egymillió forintot ad annak, aki visszaélést talál a főváros vagyonhasznosítási pályázataiban

2021. december 09. – 12:56

Másolás

Vágólapra másolva

Legfrissebb videóüzenetében Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, hogy egymillió forintot ajánl fel a főpolgármesteri fizetéséből annak, aki a nyilvános fővárosi vagyonhasznosítási pályázati kiírások alapján bármilyen visszaélésnek nyomát látja, és azt bizonyítja.

A Facebookon közzétett videójában a főpolgármester az antikorrupciós világnap alkalmából a korrupció elleni küzdelem fontosságáról beszél egy V. kerületi üzlethelyiség előtt, amelyet még Rogán Antal polgármestersége alatt értékesítettek, Karácsony állítása szerint egy panellakás áráért. „Itt van hát egy valóságos Városház-ügy, jó oka lenne a Fidesz tényfeltáró tüsténkedésének” – mondta Karácsony.

A főpolgármester szerint Völner Pál napokban lemondott igazságügyi államtitkár ügyével kapcsolatban is érdekes fővárosi összefüggéseket is fel lehetne tárni. „Azt például, hogyan jutott a Völner-ügy kulcsfigurája zavaros körülmények között, az V. kerület fideszes polgármesterének döntésével értékes Városház utcai ingatlanhoz” – mondta Karácsony.

„Segítve a vizsgálóbizottság munkáját is, a korrupció elleni harc legfontosabb eszközeinek, a transzparenciának és a nyilvánosságnak jegyében főpolgármesteri fizetésem terhére egymillió forintot ajánlok fel bárkinek, aki a nyilvános fővárosi vagyonhasznosítási pályázati kiírások alapján bármilyen visszaélésnek nyomát látja, ha azt bizonyítja, hogy a nyílt pályázatok közül bármelyik versenykorlátozó vagy személyre szabott lenne” – mondta a főpolgármester.

A Fővárosi Közgyűlés hétfőn hozott létre vizsgálóbizottságot az úgynevezett Városháza-ügy miatt, amellyel kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom