180 ezer szülőtől vár adatokat a NAV az szja-visszatérítés miatt

2021. december 8. – 08:20

Másolás

Vágólapra másolva

December 7-ig több mint 380 ezer nyilatkozat érkezett a gyereket nevelők szja-visszatérítéséhez, de még vannak, akiktől adatokat vár a NAV, ezért a napokban 180 ezer szülőnek küldenek ki tájékoztatást – írja az MTI.

Az adóhivatal azokat fogja tájékoztatni, akik a családi adókedvezményt év közben érvényesítik, így az adó-visszatérítésre is jogosultak, de a kiutaláshoz szükséges legfontosabb információ (jellemzően a bankszámlaszám vagy a pénz postai kézbesítéséhez szükséges cím) nem áll rendelkezésre. Az érintettek feladata csak annyi, hogy 2021. december 31-ig kitöltik a VISSZADO-nyilatkozatot.

Orbán Viktor még júniusban ígért be jelentős adókedvezményt a gyereket nevelőknek: azt mondta, a kisgyerekes szülők visszakaphatják azt az átlagjövedelem alatti szja-t, amit 2021-ben befizettek. Később kiderült, hogy a várandósoknak, az ekhósoknak (az ekhó kétharmada) és katásoknak (a tételes adó negyede) is jár az adókedvezmény, a részletekről pedig még itt és itt is írtunk. Az szja-visszatérítés részleteiről már magyarázót is írt a NAV októberben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!