Orbán boldog Mikulást kívánt Jakab Péternek a parlamentben

2021. december 6. – 14:44

Másolás

Vágólapra másolva

A gazdasági bevándorlókról és a megélhetési nehézségekről kérdezte Jakab Péter, a Jobbik elnöke Orbán Viktort az azonnali kérdések óráján a parlamentben. Válaszában a miniszterelnök boldog Mikulást kívánt Jakabnak, majd azzal folytatta, hogy a jobbikos politikus azokkal szövetkezik, akik „elvették a 13. havi nyugdíjat, elvettek egyhavi fizetést, megvágták a családtámogatási rendszert, és devizahitel-csapdába csalták a családokat”.

Jakab Péter arra is válasz várt, hogy miért nem nőtt a családi pótlék összege a Fidesz-kormányok alatt. „Mit csinált ön az elmúlt 11 évben, mi erre a pártközpont válasza?” Majd hozzátette: „Mikor vette el a hatalom a józan eszét?” Jakab szerint egy „elmebajos ül a bársonyszékben”. Az ülésvezető elnök ezen a ponton figyelmeztetésben részesítette a hangnem miatt a Jobbik elnökét. Orbán azzal reagált Jakab felvetéseire, hogy a baloldali blokk meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, az áremelkedés programját képviselik, veszélyeztetik az emberek megélhetését.

Az MSZP képviselője, Harangozó Tamás a megsemmisített lejárt PCR-tesztekről kérdezte Orbánt: „Normális dolognak tartja, hogy 1 millió tesztet semmisítettek meg?” Orbán válaszában kijelentette: a PCR-teszt semmin nem segít, csak az oltás segít. Amikor ekkora tételekkel dolgoznak, szinte mindenből meg kell semmisíteni valamennyit, de van elég kórházi ágy, lélegeztetőgép, vakcina, PCR- és gyorsteszt, sorolta a miniszterelnök.

Harangozó szerint Orbánnak abban a szégyenben kell élnie, hogy Magyarországon halnak meg a legtöbben koronavírusban. (December 1-én lakosságarányosan Magyarországon haltak meg legtöbben a világon Covidban, erre utalhatott Harangozó.) Orbán nem így látja; aki azt állítja, hogy többen halnak meg nálunk, mint más országokban, azt is állítja, hogy nálunk rosszabbul dolgoznak az orvosok, az ápolók, rosszabbul működnek a kórházak. Ez nem igaz, az orvosok, ápolók becsülettel dolgoznak, ezért megvédi őket, tette hozzá.

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa szintén a járványról kérdezte Orbánt. „Sírnivalóan amatőrnek” nevezte a kormány járványkezelését, megint sokan halnak meg nálunk, alig van tesztelés, olyanokat hívnak be a harmadik oltásra, akik már megkapták azt, miközben „Felcsút kicsicsázására” van idő, csak a lopással törődik a kormány. Orbán erre gusztustalannak nevezte az egészségügy elleni támadásokat. A lopás emlegetésére pedig azzal reagált Tordainak: az zavarja őket, hogy kiderült, el akarják adni a Városházát. „Egy volt miniszterelnököt sikerült szerződtetni ingatlanügynöknek, úgyhogy remélem, sose fognak kormányra kerülni, mert akkor még a Parlamentet is eladnák.” A fideszes Budai Gyulának válaszolva Kontrát Károly parlamenti államtitkár elmondta, összesen 14 feljelentés született a Városháza állítólagos eladásának ügyében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!