A fideszes polgármester szerint az aktivisták miatt van szükség a pártközpont iránymutatására

2021. november 15. – 19:59

Másolás

Vágólapra másolva

A vasárnapi Fidesz-kongresszus egyik legemlékezetesebb beszédét Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere mondta. Kovács többek között arról beszélt, hogy majd a Fidesz-központból megmondják, „hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre”.

Hogy pontosan milyen kellemetlen kérdésekre gondolt vasárnap, azt Kovács már nem árulta el az RTL Híradójának. A XVI. kerület polgármestere csak annyit mondott: azért vár útmutatást a Fidesztől, mert vannak olyan kérdések, amelyekre ő nem tud megfelelő választ adni az aktivistáknak. A polgármester és az RTL Klub riportere között a következő párbeszéd hangzott el telefonon:

Kovács: Aktivisták várják azt, hogy a Fidesz minden dolgot tisztázzon. Amíg ezt nem tudja tisztázni, addig nagy valószínűséggel nem fog nyerni, legalábbis Budapesten.

Riporter: Mik ezek a kérdések?

Kovács: Azt ön jobban tudja, mint én.

Riporter: Nem tudom tényleg, hogy mire gondol.

Kovács: Dehogynem, tetszik tudni. Mindennap megírják, mindenütt elmondják.

Riporter: Egy-két példát mondana nekem?

Kovács: Nem.

A polgármester annyit még hozzátett, hogy vannak olyan kérdések, amelyekre az ő válasza nem megfelelő. Amikor a riporter rákérdezett, hogy például Mészáros Lőrinc és családjának közpénzből történő látványos gazdagodása ilyen kérdés-e, Kovács jó tippelgetést kívánt, és elköszönt.

A kongresszus után a Telex is megkereste a polgármestert, hogy mondja el, milyen kellemetlen kérdésekre gondolt egészen pontosan, tudna-e mondani olyan, a kormányt vagy a Fideszt érintő témát, olyan kérdést, amire egyelőre nem tudna válaszolni, illetve mikorra várja, hogy megkapja a szóban forgó központi válaszokat. Kovács Péter nem reagált megkeresésünkre, viszont hivatalos Facebook-oldalán egy kommentelőnek válaszolva részletesebben is kifejtette, miért van szükség az iránymutatásra a párt részéről. Azt írta:

„Vannak olyan kellemetlen kérdések/ügyek, amire egy egyszerű aktivista nem tudja a választ, s ha ezeket nem tisztázza a Fidesz, akkor nem fog nyerni. Ha tisztázza, akkor fognak. Talán így érthetőbb. Örülök, ha tudtam segíteni.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!