Fideszes polgármester: Még várjuk, hogy a Fidesz-központ megmondja, mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre

2021. november 14. – 13:38

Másolás

Vágólapra másolva

„Budapestről jöttem. Tudják, ez az a hely, ahol már két éve élvezhetjük, hogy milyen az, amikor az újbaloldal kormányra kerül” – fogalmazott Kovács Péter XVI. kerületi polgármester a kongresszusi beszédében.

Van egy Karácsony Gergely nevű főpolgármesterünk, aki azt ígérte, hogy zöld fordulatot hoz, majd több fát vágott ki – mondta Kovács. Párbeszédet ígért, ehhez képest úgy módosították az SZMSZ-t a fővárosi közgyűlésben, hogy csak a főpolgármester nyújthasson be módosító javaslatot. Átláthatóság helyett a fővárosban hazudnak reggel, este és éjjel Kovács szerint. Karácsony szerinte csak egy báb, vezetőnek teljesen alkalmatlan háttérember, de legalább magas és vékony.

„Mit kaptunk tőlük? Koszt, rendetlenséget, hajlék helyett hajléktalanokat”

– fogalmazott a XVI. kerületi polgármester. Szerinte munka helyett csak facebookoznak és a marketingre költenek.

Pedig annak idején volt más választás, és jövőre is lesz más választás szerinte. Ha az ellenzék jut kormányra, hitelt vennének fel, eladnák mindent, még a Városházát is, és adót emelnének. „Ezt mind megpróbálták itt Budapesten, van ami sikerült, van ami nem” – tette hozzá.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Nekünk, budapestieknek kell megmutatnunk, hogy milyen, ha baloldali kormányzás van – mondta Kovács. A fővárosban az történik Kovács szerint, amit Gyurcsány és a DK akar, és ugyanez lesz országosan is. „Megvásárol a DK elnöke egy-két képviselőt, és megint Feri mond meg mindent” – mondta, felidézve, hogy 2019-ben két MSZP-s polgármestert (Kiss László, Szaniszló Sándor) átcsábított a DK.

Ne hagyjuk, hogy a baloldal megnyerjen minden fővárosi körzetet – kérte a kongresszusi résztvevőket a polgármester. Arra van ehhez szükség szerinte, hogy mindenki becsöngessen ismerősökhöz és ismeretlenekhez és elmondja, mi vár rá, ha az ellenzék nyer. Úgy fogalmazott, lesznek a kellemetlen kérdések is, azokra is válaszolni kell tudni, majd hozzátette:

„Itt még várunk arra, hogy a Fidesz-központ majd megmondja, hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre. De kedves barátaim, ha meglesznek a válaszok, akkor meglesz a siker.”

Jövő tavasszal szerinte az lesz a választás tétje, hogy ne az történjen országosan, mint ami Budapesten zajlik 2019 óta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!