Rendkívüli közgyűlést hívott volna össze a fővárosi Fidesz a „Városháza-gate ügyben”, de elkéstek vele

2021. november 15. – 13:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte a Fidesz a „Városháza-gate ügyben”, erről a fővárosi Fidesz-frakció posztolt a Facebook-oldalán. Láng Zsolt a videóban arról beszélt, hogy „mára sajnos egyértelművé vált, hogy a Városháza-gate ügyben Karácsony Gergely egyre mélyebbre süllyed”.

„Nem a kérdésekre a választ keresi, hanem folyamatosan mellébeszél és terel. Pedig szerintünk a budapestieknek joguk van tudni az elmúlt hetekben felmerült kérdésekre a választ”

− mondta a budapesti Fidesz frakcióvezetője, aki hétfőn kezdeményezte a közgyűlést, „amelynek egyetlen egy napirendi pontja van”, a Városháza és az ahhoz kapcsolódó telekügyek kivizsgálása.

Bár a jogszabályok szerint a rendkívüli közgyűlés összehívására 15 napja van a főpolgármesternek, arra kéri Láng Karácsonyt, hogy „haladéktalanul, szerda reggel 9 órára hívja össze a közgyűlést, hogy végre elindulhasson az érdemi tényfeltárás.”

Karácsony Gergely pénteken még arról beszélt, hogy a Városháza „el nem adása” egy kreált történet, és nem történt károkozás. A főpolgármester szerint csak az követett el bűncselekményt, aki a beszélgetést rögzítette, és bár Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója mondott ugyan „egy-két szerencsétlen dolgot”, de őt sem informálisan, sem formálisan az eladásra nem bíztatták.

„Habosítanak valamit, ami nem létező, eközben tönkreteszi a nemzet fővárosát, csak azért, hogy az ellenzéki összefogást támadják. Arra készültek, hogy én leszek Orbán kihívója, ügyeket kellett kreálni, addig tartom a hátamat, ameddig nem készülnek el Márki-Zay ellen a hasonlóan alaptalan ügyek”

− mondta pénteki sajtótájékoztatóján Karácsony. A főpolgármester egyelőre nem reagált a Fidesz kezdeményezésére a rendkívüli közgyűlés összehívásáról.

Frissítés 17:35: Megkerestük a Főpolgármesteri Hivatalt az ügyben, akik azt írták, az önkormányzat működéséről szóló rendelet szerint a rendkívüli közgyűlés összehívására legkésőbb az ülés napját megelőző harmadik napon, 12 óráig van lehetőség. Mivel a Fidesz-frakció túl későn nyújtotta be a kezdeményezését, így szerdára szabályszerűen már össze sem hívható az ülés.

Jövő héten tartanak rendes közgyűlést a Városházán, ahol „a főpolgármester ismét és újra elmondja, ahogyan ezt eddig is tette, hogy a Városháza épülete nem eladó”

− írta a Főpolgármesteri Hivatal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!