Varga Mihály: Nehéz kérdés, hogy dicséret-e az a pénzügyminiszternek, ha jószívűnek nevezik

2021. november 14. – 13:45

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar kormány legjobb szívű minisztere, Varga Mihály – így konferálta fel a pénzügyminisztert Koncz Zsófia. Varga erre úgy reagált, nehéz kérdés, hogy dicséret-e az a pénzügyminiszternek, ha jószívűnek nevezik. Varga beszéde előtt még megnéztek a küldöttek egy filmet a Gyurcsány-kormányzás fideszes összefoglalójáról, illetve az Orbán-kormány eredményeiről.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A pénzügyminiszter erre rácsatlakozva természetesen a magyar gazdaság eredményeiről beszélt. A legfontosabb szerinte, hogy a Fidesz gazdaságpolitikája kétszámjegyű visszaeséstől védte meg a gazdaságot, és hogy a Fidesz beváltotta az 1 millió új munkahelyre tett 2010-es ígéretét, „csaknem 5 millió ember dolgozik ma hazánkban”.

De a kormányzás sikerei nem öncélúak, ezért emeli a kormány a minimálbért, építi vissza a 13. havi nyugdíjat, hajt végre 750 milliárdnyi adócsökkentést és persze folyamatosan rezsicsökkentést. Varga ezután ostorozta a baloldalt, amely szerinte nem vett részt a járványkezelésben és az újjáépítésben. „Ha már nem segítenek, ne gátoljanak minket ebben a munkában.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!