Novák Katalin leköszönt a Fidesz alelnöki posztról: Ez jó mulatság, női munka volt

2021. november 14. – 15:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Fideszben nemcsak politikai értelemben talált otthonra Novák Katalin, hanem megtapasztalta, mit jelent együtt küzdeni, azonos értékek és célok mentén. Erről beszélt a családügyi miniszter a Fidesz kongresszusán.

Az elmúlt években megmutattuk Európának és a világnak, hogy képesek vagyunk megküzdeni, és a szuverenitásunkból nem engedünk – fogalmazott Novák, hozzátéve, „velünk magyarokkal számolni kell”.

„Hálás vagyok, hogy olyan országban élhetek, ahol a család biztonságban van, ahol csak a szülők dönthetnek gyermekeik neveléséről.”

Ne felejtsük szerinte azt, hogy honnan indultunk. Mint fogalmazott, ő három gyermeke születésekor 2010 előtt személyesen is megtapasztalta, hogy milyen a baloldal családellenes politikája.

Novák Katalin – Fotó: Huszti István / Telex
Novák Katalin – Fotó: Huszti István / Telex

A családbarát fordulatnak mára azonban már kézzelfogható eredményei vannak Novák szerint. Magyarországon nőtt leginkább a családvállalási kedv, elsők vagyunk a házasságkötések számának növekedésében, és nőtt a nők foglalkoztatottsága is. 2010 óta elmúlt a gyermekvállalási kedvetlenség Novák szerint, és az abortuszok száma is közel a felére csökkent.

A családtámogatások 3,5-szeresére emelkedtek 2010-hez képest, a GDP 2,6 százalékát költi rá Magyarország, amivel világelsők vagyunk

– folytatta a családügyi miniszter. Arról is beszélt, hogy mára a Fidesz több európai szövetségese is elkezdte átvenni a magyar családpolitika elemeit. „Elhagytuk az Európai Néppárt süllyedő hajóját” – fogalmazott, és egy új szövetséget hoznak létre a nemzeti szuverenitás mentén.

Miután miniszterként lemondott a Fidesz alelnöki posztjáról Novák, megköszönte az eddigi négy évet. „Ez jó mulatság, női munka volt” – fogalmazott. Azt ígérte, elköszön, de nem megy el, marad a pártnál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!