Gál Kinga: Brüsszelben széles mosollyal üdvözlik, ha miniszterelnökünk nevét meghallják

2021. november 14. – 14:47

Másolás

Vágólapra másolva

Brüsszelben életünk biztos kapaszkodóit, alapértékeit, a nemzetet, a vallást, a családot támadják. Erről beszélt Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője, és a párt frissen megválasztott alelnöke. Mint fogalmazott, Európát a tolerancia hiánya jellemzi, és a keresztény értékek melletti kiállás megbélyegzést von maga után.

A jogállamiság harcosait a tények csak zavarják Gál Kinga szerint, 2010 óta azt lehet tapasztalni, hogy amikor nem jön jól ki a matematika a baloldalnak, az Európai Parlament hirtelen jogvédő aktivista lesz, és Tavaresekkel, Sargentinikkel mondatja ki az ítéletet. Ha a politikai érdekük azt kívánja, Gál szerint az Európai Bizottság zsarolással is beavatkozik tagállami hatáskörbe vonatkozó kérdésekben.

A fő törésvonal az unióban a népességpolitikában látja a Fidesz EP-képviselője. A kontinens egyik felében lakosságcserével akarják megoldani szerinte kérdést, míg a Fidesz azt vallja, hogy Magyarország és egész Európa jövője a családban van. Azt szeretné, hogy a nemzeteket és családokat megerősítő politika kerüljön előtérbe az unióban, és ezért soha nem volt akkora a tét szerinte, hogy a keresztény alapokra épülő, nemzeti értékeket győzelemre vigyék a választáson.

Gál arról is beszélt, nem kevés politikai partnere van a Fidesznek Brüsszelben. Sokan odamennek hozzá kezet fogni, ha meghallják, hogy Magyarországról jött, és sokan „széles mosollyal üdvözlik, ha miniszterelnökünk nevét meghallják.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!