Nem zárja ki a főváros vezetése, hogy menesztik a vagyonkezelő vezetőjét a városházi telekeladás terve miatt

2021. november 10. – 23:20

Másolás

Vágólapra másolva

Kérdésessé vált Barts J. Balázs pozíciója a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. élén, erről Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes beszélt szerda este az Egyenes Beszédben, írja a Hvg.hu. Kiss szerint nem volt terv soha a Városháza eladása, ezért nem is adtak felhatalmazást Bartsnak arra, hogy bárkivel is tárgyaljon erről – egy kedden kiszivárgott hangfelvétel szerint mégis ez történhetett.

Karácsony Gergely főpolgármester arra szólította fel Bartsot, hogy írásban adjon magyarázatot arra, kikkel és kinek a megbízásából tárgyal a Városháza épületének esetleges értékesítéséről.

Kiss Ambrus az Egyenes Beszéd szerdai adásában – Forrás: ATV
Kiss Ambrus az Egyenes Beszéd szerdai adásában – Forrás: ATV

Bartstól ugyan a főváros vezetése kért egy anyagot a Városháza jövőbeni hasznosításáról, amiben lehetséges opcióként felmerül az épületegyüttes eladása is, azonban a főpolgármester kabinetje elvetette ezt a lehetőséget.

„Mi nem adtunk felhatalmazást neki, hogy az értékesítésről tárgyaljon, arra várunk választ többek között, hogy miért gondolta mégis azt, hogy találkoznia kell ez ügyben bárkivel is. (…) Nincs kétségem afelől, hogy a vagyonkezelő vezetője hallható a felvételen, amely egyébként megdöbbentett”

– mondta az ATV-nek adott interjújában Kiss Ambrus. A főpolgármester-helyettes szerint ugyan megvárják Barts válaszát, azonban a budapesti vezetés részéről megingott a bizalmuk a vagyonkezelő vezérigazgatójában. Kiss Ambrus szerint akár meneszthetik is az ügy miatt Barts J. Balázst a pozíciójából.

Bartsot egyébként nem Karácsony Gergely, hanem elődje, Tarlós István javaslatára nevezte ki az akkor fideszes többségű fővárosi közgyűlés még 2014 végén.

Karácsony: Most legyen nagy a szátok!

A főpolgármester Facebook-posztban reagált a „Városháza el nem adása körüli műbalhé” fejleményeire: Karácsony szerint az az igazi botrány, hogy a kormány jövőre is megfelezi a fővárosnak és a kerületeknek járó iparűzési adót.

„A vidéki nagyvárosokat vagy kompenzálják, vagy nem, de a főváros és a kerületek ne is álmodjanak ilyenről. Idén és jövőre csak ez az intézkedés nagyjából annyi pénzt vesz ki a Fővárosi Önkormányzat és a kerületek költségvetéséből, amennyit állítólag a Városháza ér – közel 40 milliárd forintot”

– írta bejegyzésében Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint a budapesti fideszeseknek is fel kellene emelni a szavukat az elvonások ellen. „Most legyen nagy a szátok!” – zárta posztját Karácsony.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!