Hónapok után először megy majd lefelé a gázolaj ára

2021. november 8. – 14:46

Másolás

Vágólapra másolva

Október végi szintre esik vissza a gázolaj literenkénti átlagára szerdán, ekkor újra 512 forintot kell majd fizetni literéért – írja a Holtankoljak.hu. A gázolaj ára legutóbb augusztus végén esett nagyobbat, azóta nyolcvan forinttal drágult, idézte fel a változást a 24.hu. A benzin átlagárát nem érinti a mérséklődés, továbbra is 506 forintért lehet megkapni literét.

A benzin és az üzemanyag ára már a parlamentben is visszatérő téma, ezen a héten Jakab Péter, a Jobbik elnöke beszélt róla. „Stop, benzináremelés, és követeljük, hogy azonnal fagyasszák be a benzinárakat, engedjék el a literenkénti százhúsz forintos jövedelemadót, mert a magyarok bele fognak ebbe roppanni. Ez brutális drágulás, miből éljen meg a melós?” – sorolta Jakab, aki szerint egy ország képed el azon, hogy a kormány semmit sem csinál a drágulás ellen, csak gyurcsányozik a parlamentben.

Az ATV októberben megkérdezte a kormányt, hogy miért ilyen magasak az árak, és mit kívánnak tenni annak érdekében, hogy megállítsák az áremelkedést, röviden összefoglalva azt a választ kapták, hogy azért ilyen magasak az árak 2021-ben,

mert a baloldali (Medgyessy–Gyurcsány) kormány 2004-ben az uniós csatlakozási tárgyalások során nem kért kedvezőbb számítási szabályt a kötelezően alkalmazandó jövedéki és áfarendelkezések alól.

Nem sokkal ezután, az október végi kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a kormány „vizsgálja” a lehetőségeket, amelyekkel megállíthatnák az üzemanyagárak emelkedését, majd kidomborította, hogy a kormány 2010 óta nem emelte a jövedéki adót. A bonyolult uniós vonatkozásokra hivatkozva azonban a miniszter nem árult el konkrétumokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!