Stummer: Több mint száz ember ellen használták a Pegasus kémszoftvert

2021. november 7. – 21:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Parlament nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke, Stummer János volt a Partizán Spartacus című műsorának a vendége, és a Pegasus üggyel kapcsolatban megerősítette, hogy egy élő keretszerződésről van szó, aminek a mellékleteit nem látta.

Stummer azóta mer bátrabban beszélni az ügyről, miután a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke, Kósa Lajos csütörtökön elismerte, hogy a kormány vásárolt a kémszoftverből. Stummer úgy gondolja, hogy egy hosszú és fárasztó ülés végén Kósa hibázott, amikor elismerte a vásárlást. Szerinte az mindegy, hogy Belügyminisztérium volt-e a vásárló vagy más szerv.

Stummer azt is mondta, hogy hétfőn elküldi a levelét az izraeli gyártónak (NSO Group), mert arra vár választ, hogy ezt a szerződést fel lehet-e bontani, ha visszaélésszerűen használják. A politikus egyébként tudja a pontos számot, hány embert figyeltek meg: száznál is többet. Arra koncentrálnak majd, hogy minél több érintettről kiderüljön, hogy a kormány célkeresztjében volt.

A jobbikos politikus arról beszélt csütörtökön, hogy Kósa akár három év letöltendőt is kaphat, amiért beszélt a Pegasusról, mert minősített információt hozott nyilvánosságra.

Hogy mi történt a három és fél hónap alatt, és milyen nyilatkozatok születtek, ebben a cikkben szedtük össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!