Itt a nap híre: folytatják a Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! petíciót

2021. október 22. – 15:27

frissítve

Itt a nap híre: folytatják a Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! petíciót
Horváth László, a Fidesz szóvivője „sajtótájékoztatót” tart a „Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay!” petícióról az Országgyűlés Irodaházában 2021. október 22-én – Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Mondunk egy jó hírt ezen a borús péntek délutánon azoknak, akiknek még nem volt alkalmuk aláírni a szeptember elején Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! címen indított, majd a fejlemények tükrében Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! címmel folytatott petíciót.

Horváth László, a Fidesz szóvivője megígérte, hogy

addig folytatják az aláírásgyűjtést, amíg nem találnak meg mindenkit, aki meg akarja üzenni Gyurcsány Ferencnek, hogy nem kér még egyszer az ő „kudarcos és gyalázatos” kormányzásából.

Ezt egy olyan eseményen mondta Horváth az Országgyűlés Irodaházában, amire az MTI sajtótájékoztatóként hivatkozik, csak épp a sajtó egy részének felejtettek el róla szólni. Az legalábbis biztos, hogy a Telex nem kapott meghívót.

A szóvivő az állami hírügynökség beszámolója szerint büszkén közölte, hogy már több mint 1 millió 467 ezren írták alá a szeptember 1-jén indított petíciót. Ez szerinte világossá teszi, hogy a magyar emberek többsége nem akarja, hogy a múlt emberei újra hatalomra kerüljenek, nemet mond Gyurcsány Ferencre, az ő bábjaira és arra a kormányzásra is, ami egyszer már a csőd szélére lökte az országot.

Az eredeti tervek szerint október 23-ig gyűjtötték volna az aláírásokat. A Fideszhez érkező jelzésekből és megkeresésekből Horváth szerint ugyanakkor egyértelmű, hogy még nem jutottak el minden emberhez, aki csatlakozni szeretne a petícióhoz. Éppen ezért folytatják az aláírásgyűjtést.

Karácsony Gergelyt hétfőn lehúzták a petíciról, és helyette Márki-Zay neve került fel az előválasztási győzelme után. A kormánypárti kommunikáció és a kormánymédia már hétfőn nekiesett az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek. Minden csatornán elkezdték cáfolni azt, hogy a vidéki, keresztény, hétgyerekes, a fideszes családtámogatási rendszert időnként dicsérő ellenzéki miniszterelnök-jelölt jobboldali lenne, ehelyett „baloldali karrierpolitikus”-ként, „baloldali kirakatember”-ként hivatkoznak rá, aki „paktumot” kötött Gyurcsány Ferenccel.

Szeptember elején, a kampány kezdetekor aláírókat és a Fidesz kommunikációs igazgatóját kérdeztük a petíció céljáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!