Márki-Zay: Kígyót-békát fognak zúdítani rám

2021. október 18. – 08:25

frissítve

Márki-Zay: Kígyót-békát fognak zúdítani rám
Márki-Zay Péter győzelmi beszédet mond 2021 október 18-án – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Demokratikus, nyugati szellemiségűnek nevezte a legyőzött Dobrev Klára gratuláló telefonhívását Márki-Zay Péter, aki videochaten jelentkezett be vasárnap este a Telex választási műsorába. Az előválasztást megnyerő miniszterelnök-jelölt azt mondta, hogy itthon talán szokatlan volt ez, de

a Joe Biden – Kamala Harris kettős is egy egymást élesen kritizáló helyzetből lett elnök-alelnök páros. Most már együtt fogunk azon dolgozni, hogy az „elmúlt ezer év legkorruptabb kormányát” leváltsuk, ígérte.

Márki-Zay Péter szerint a Fidesz mindent megtett, hogy Dobrev Klára legyen a jelölt, de a sok szavazó miatt erre esélye sem volt. Most azt várja, hogy rá magára és a 106 képviselőjelöltre is kígyót-békát fognak zúdítani, de úgy látja, zavart okozhatott, hogy ki kell dobni a Stop Gyurcsány kampányt.

Láthatóan a Fidesz már csomagol, nemcsak Polt Péter, vagy az NMHH elnökének mandátum-kitolásával, de Tiborcz Istvánék Marbellára költözésével is, mondta.

Az interjúból az is kiderül, hogy Márki-Zay szerint mikorra állhat össze a közös lista, és hogy milyen nehézségekre számít ekörül. A miniszterelnök-jelölttek készült beszélgetésünk 1 óra 24 perctől kezdődik:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!