Dobrev Klára: A szavazás lezárult, innentől minden erőnkkel Orbán Viktor legyőzésére kell koncentrálnunk

2021. október 17. – 20:38

frissítve

Dobrev Klára: A szavazás lezárult, innentől minden erőnkkel Orbán Viktor legyőzésére kell koncentrálnunk
Fotó: Ajpek Orsi / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A DK miniszterelnök-jelöltje elismerte vereségét, telefonon gratulált Márki-Zay Péternek.

Nagy taps fogadta Dobrev Klárát a vasárnap esti sajtótájékoztatója előtt. Mint elmesélte, már fel is hívta Márki-Zay Pétert és gratulált a győzelméhez.

„Mostantól kezdve nem foglalkozhatunk egymással, azzal kell foglalkoznunk, hogy a hatpárti szövetség hogyan győzi le Orbán Viktort, és miként bontja le Orbán Viktor rendszerét.”

– vélte Dobrev Klára, majd ezek után megköszönte annak a sok ezer aktivistának és támogatónak azt, hogy az ellenzéki előválasztást meg lehetett tartani, hogy ez a sok ember vette a fáradtságot és vette a bátorságot, hogy ebben részt vegyen.

A jelölt kitért arra is, hogy a Demokratikus Koalíció megerősödött, és az ellenzék legerősebb pártjaként folytatja a küzdelmet az Orbán-rendszer ellen.

„Személy szerint nagyon büszke vagyok arra, hogy a DK baloldali és progresszív párt, nem fordultunk el a baloldali szavazóktól.”

Jelezte, hogy a DK a szövetségen belül is a baloldali szavazókat fogja képviselni.

Fotó: Ajpek Orsi / Telex Fotó: Ajpek Orsi / Telex
Fotó: Ajpek Orsi / Telex

Mind az újságírói kérdések, mind a rövid beszéd fő üzenete az volt, hogy az ellenzék maga mögött hagyta a vitákat, most egyetlen dolga van, a győzelem. Nagyjából ez a válasz hangzott el arra a kérdésre is, hogy amennyiben korábban alkalmatlannak tartotta az ellenfelét a kormányfői posztjára, akkor ez miként változott meg.

Dobrev leszögezte: a potenciális frakciók felosztásáról csak az ellenzéki előválasztás után érdemes tárgyalni. Bárki is nyert, az egész ellenzéki oldal győztesként kerül ki belőle,

„hiszen kint voltunk mindenütt, jól szerveztük meg, van erős ellenzéke az Orbán-rendszernek, reális eséllyel indul, hatalmas támogatása.”

Dobrev Klára szerint idő előtti azzal foglalkozni, hogy kiből mi lesz (beleértve azt is, hogy ő EP-képviselő marad-e, vagy hazajön), az év végéig kell összerakni az ellenzéki erők nagy és egységes csapatát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!