Márki-Zay: Most meg kell fogni egymás kezét

2021. október 17. – 19:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Márki-Zay Pétert a budapesti Anker közben nagy vastaps fogadta első, már győzelmi hangulatban adott tájékoztatója előtt.

Az ellenzék leendő miniszterelnök-jelöltje előválasztási eredményének több vonását is kiemelte; örült Csongrád és Bács-Kiskun megyében elért győzelmeinek, a rá nagy számban szavazó fiataloknak, az új szavazóknak, „akinek a lendületére szükség volt a választás átfordításához”.

Fotó: Bődey János / Telex Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

A választók után Karácsony Gergely támogatását köszönte meg, majd pedig az őt támogató pártoknak, végül kiemelte azokat a jobbikosokat, akik a pártvezetés semmitmondó nyilatkozatai ellenére is elmentek választani, és rá adták le voksaikat.

Márki-Zay a második fordulót megalapozó karcos kampányra utalva elnézést kért azoktól, akiket az elmúlt időszakban megbántott, de örömét fejezte ki, hogy nem hatottak az ellenzéki választókat egymással szembeállító kampányok, akár az ő személye elleni „Nyugati Fény” típusú támadások. Megint elmondta, amit érkezésekor egyszer már elárult: Az urnazárást követően felhívta Dobrev Klárát, és az eredményektől függetlenül megbeszélték azt, hogy csak együtt fognak tudni tovább dolgozni.

De hangsúlyozta, nem szabad elfeledni, hogy „a sokszor turbulens vitákat maguk mögött kell hagyni, most meg kell fogni egymás kezét”, hiszen 2022 tavaszáig meg kell győzni a bizonytalanokat, a kiábrándult fideszeseket is a kormányváltáshoz.

Kövess minket Facebookon is!