Márki-Zay: Tegnap felhívtam Dobrev Klárát, hogy az eredményektől függetlenül csak együtt tudunk tovább dolgozni

2021. október 17. – 18:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Zajlik az ellenzéki előválasztás második fordulójában az eredmények feldolgozása és közlése, nálunk ebben a cikkben tudja követni, ebben pedig táblázatokban láthatja az eredményeket. 50%-os feldolgozottság mellett 60-40 arányban vezet Márki-Zay Péter, aki este hatkor megérkezett az eredményvárójának helyszínére az Anker közbe. Itt kérdezték újságírók.

Az eredményekkel kapcsolatban azt mondta, azok rendkívüli optimizmusra adnak okot, az látható eddig, hogy a megyékben szűk többségben vezet Dobrev, míg a budapesti választókerületekben nagyobb többségben vannak az ő támogató.

Az ATV kérdésére, hogy elégedett lenne-e ezzel az eredménnyel a végén is, kellő felhatalmazást jelentene-e miniszterelnök-jelöltként, azt mondta, igen, mindenképpen, és hozzátette, az már most látható, hogy így, hogy ketten maradtak versenyben, mindenképpen többsége lesz a győztesnek.

„Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy az ellenzéken belüli egység mindkettőnk számára létfontosságú. Én tegnap este felhívtam Dobrev Klárát, és az eredményektől függetlenül megbeszéltük azt, hogy csak együtt fogunk tudni tovább dolgozni”

– felelte arra a kérdésre, hogy szerinte ez az adok-kapok Dobrev Klárával mennyire segíti a későbbi közös munkát. Hozzátette, nem beszéltek még arról, hogy 23-án közös színpadon lesznek-e, de nagyon reméli.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!