Rágalmazásért feljelentik Popovics Juditot

2021. október 14. – 09:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A DK és Lusztig Péter tatabányai alpolgármester is büntetőfeljelentést tesz nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért Popovics Judit, a Mindenki Magyarország Mozgalom tatai politikusa ellen, közölte csütörtökön a DK sajtóirodája.

Hogy a DK jogi lépésekre készül, arról már reggel beszélt az ATV Start című műsorában reagált Gréczy Zsolt, a DK volt országgyűlési képviselője, de ő még csak beperelést említett arra reagálva, hogy Popovics azt állította, őt is megzsarolta a DK.

„a hölgynek lesz lehetősége a bíróságon megpróbálni bebizonyítani az igazát. Be fogjuk perelni” – mondta Gréczy.

Popovics tatai önkormányzati képviselő, aki Tatabányán és környékén indult volna az előválasztáson a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként, de nem kapott frakció-befogadónyilatkozatot a pártoktól, így nem indulhatott el.

Márki-Zay Péter a szerdai miniszterelnök-jelölti vita elején azt állította, hogy Karácsony Gergely mellett Popovics az egyik olyan politikus, akit a DK megzsarolt. Popovics este azt írta a Facebook-oldalán: „Márki-Zay Péter igazat mondott, engem is megzsarolt a DK!”.

Popovics szerda este a vita után az ATV Voks 2022 című műsorában részletekbe is belement, azt mondta, hogy a DK helyi vezetője, Lusztig Péter államtitkári posztot ígért neki azért, „ha nem zavar be” az előválasztásba, majd ellenkező esetre problémákat helyezett kilátásba.

Arra a kérdésre, hogy az állítását mivel tudja bizonyítani, Popovics azt válaszolta, hogy nincs konkrét bizonyítéka.

Gréczy még annyit mondott Popovics kijelentéseivel kapcsolatban az ATV-ben, hogy a hat párt egyike sem adott neki befogadó nyilatkozatot, erről hatpárti jegyzőkönyv is van.

„Lusztig Péter nem ígért államtitkári pozíciót Márki-Zay emberének, és nem is fenyegette őt, a macskáját, a gyerekeit, vagy a szüleit. Mi, európai magyarok nem tűrjük a hazudozást és a rágalmazást, és továbbra is üzenjük mindenkinek, hogy így biztosan nem lehet a Fidesz-kormányt leváltani” – áll a DK sajtóközleményében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!