Dobrev bejelentette a pereputtytörvény ötletét

2021. október 13. – 13:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mi van akkor, ha a fideszes politikusok a „pereputtyukra” íratták a vagyonukat, ha mindenki tudja, hogy loptak, ám úgy állnak ott, mintha nincstelen bérből és fizetésből élők lennének?

– Dobrev Klára azt állítja, ezt egyre többen kérdezik tőle az országjárása során. A Demokratikus Koalíció miniszterelnökjelöltje szerda koradélután a Facebookon bejelentkezve beszélt arról, hogy miniszterelnökként hogyan számoltatná el a fideszes politikusok, oligarchák rokonait.

Dobrev szerint abból kell tanulni, ahogy az olasz maffia pénzügyi és gazdasági hátterét számolták fel lépésről lépésre, így bejelentette a „pereputtytörvény”-nek nevezett DK-s javaslatot:

„Ha bebizonyosodik, hogy egy fideszes politikus korrupt módon szerzett vagyont, akkor a családtagjait is vizsgálni fogjuk.”

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint ez nem azt jelenti, hogy a fideszes politikusok családtagjai kerülnek majd nehéz helyzetbe, mivel „ez mind a fideszes gazemberek vagyona, csak megpróbálták ellopni az igazságszolgáltatás elől.”

Frissítés 14:12-kor: A Fidesz egy gyurcsánynézős közleményben reagált Dobrev bejelentésére. A kormánypárt azzal vágott vissza, hogy a DK-s miniszterelnök-jelölt „befolyásos politikai rokonainak és a rablóprivatizációnak köszönheti mesés vagyonát és a villát, amiben Gyurcsány Ferenccel éldegél. Férje, Gyurcsány Ferenc ugyancsak egy rokonának, a baloldali kormányokban befolyásos és bankvezér anyósának köszönhetően lett milliárdos, neki köszönhetően tudott több százmilliós állami hitelekhez és a rablóprivatizáción elképesztő vagyonokhoz jutni.”

Ahogy arról korábban is írtunk már, az ellenzéki előválasztás második fordulója vasárnap kezdődött. Az első fordulóban az már eldőlt, hogy kik lesznek az ellenzék (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) közös egyéni jelöltjei az ország 106 választókerületében a jövő évi országgyűlési választásokon. A második fordulóban Karácsony Gergely visszalépése után arról lehet szavazni, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen-e az ellenzék vezetője 2022-ben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!