Fekete-Győr András: Nem tudtam megítélni, mi lesz a bizalmi szavazás eredménye

2021. október 11. – 20:59

Másolás

Vágólapra másolva

A Momentum korábbi elnöke hétfő este volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége. Ott Szöllősi Györgyi műsorvezető felrótta neki, hogy Fekete-Győr korábban, de már az előválasztás első fordulójában zajló gyenge eredménye ismeretében kerek-perec azt mondta neki ugyanebben a műsorban, hogy nem fog magára bizalmi szavazást kérni. Aztán egy nappal később mégis megtette, és akkor a párttagok meg is vonták tőle a bizalmat, le kellett mondania az elnöki posztról.

„24 órával a szavazás után döntöttem a bizalmi szavazás mellett. Nem nagyon tudtam megítélni, megmondom őszintén, hogy mi lesz az eredménye a bizalmi szavazásnak, mert azzal voltam elfoglalva, hogy ki legyen Dobrev Klára ellenfele. A miniszterelnök-jelölti eredményem miatt vállaltam ezt a felelősséget, és azért mondtam, hogy a következő fél évben egy másik vezetője lesz a Momentumnak. Azt a visszajelzést kaptam a választóktól, hogy még tanulni kell, még tapasztalni kell. Kellett, hogy következménye legyen egy ilyen teljesítménynek” – fogalmazott, ragaszkodva ahhoz, hogy nem pártelnöki tevékenysége, hanem miniszterelnök-jelölti 3.5 százalékos gyenge eredménye volt távozása oka.

Igyekezte lerázni magáról azokat a műsorvezetői kérdéseket, amelyek puccsként, leváltásként definiálták a történteket.

„A pozíciók itt rotálódnak, ez nem a Fidesz” – fogalmazott, és azt mondta, hogy a Momentum legismertebb politikusaként fog tovább kampányolni a következő hónapokban. A Momentum vezetését Orosz Anna vette át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!