Márki-Zayt támogatja az MSZP egykori miniszterelnök-jelöltje

2021. október 8. – 14:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az MSZP korábbi miniszterelnök-jelöltje, Botka László szegedi polgármester Márki-Zay Péter mellett állt ki pénteki Facebook-bejegyzésében. Ebben barátjának és harcostársának nevezte a hódmezővásárhelyi polgármestert. Botka szerint az új ellenzéki miniszterelnöknek minden magyart kell képviselnie, jobboldaliakat, baloldaliakat, liberálisokat és zöldeket is.

Az ellenzéki pártok egyedül nem képesek megnyerni a 2022-es választásokat, szükség van a „hitüket vesztett, rendszerkritikus civilekre is.” Márki-Zay képes összefogni azokat, akik le akarják váltani a Fidesz-kormányt, ezért örömmel támogatja a rendszerváltáshoz vezető úton. Közel vannak ahhoz, hogy a teljes összefogással legyőzzék Orbán rendszerét, írta.

Botka kiállása azért is érdekes, mert a 2018-ban eredetileg ő lett volna az MSZP miniszterelnök-jelöltje, végül azonban Karácsony Gergellyel futottak neki a választásoknak.

Botka László 2017-ben mondott le az MSZP miniszterelnök-jelöltségéről, miután úgy érezte, hogy pártjában nem támogatják a politikáját. Akkor úgy nyilatkozott, hogy a politikai maffia behálózta a demokratikus ellenzéket és az MSZP-t is, szerinte az ellenzék nem akart nyerni 2018-as választásokon. Így lett végül Karácsony a párt jelöltje.

Botka 2019-ben lépett ki az MSZP-ből, korábban a párt választmányi elnöke is volt. A 2019-es önkormányzati választásokon már nem MSZP-sként indult. 2002-ben választották meg először Szeged polgármesterének, azóta rendre nyer a Csongrád-Csanád megyei városban.

Hosszas huzavona után pénteken bejelentette Karácsony Gergely, hogy visszalép az előválasztástól Márki-Zay Péter javára, tudósításunkat itt olvashatja. Márki-Zayt mögé az LMP, az MSZP és a Jobbik sem állt be, egyedül a Momentum támogatására számíthat. A Párbeszéd még nem közölte álláspontját. Márki-Zay egyedüli ellenfele Dobrev Klára lesz az előválasztás második fordulójában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!