A beígértnél is nagyobb nyugdíjemelést hajt végre a kormány novemberben

2021. október 07. – 08:25

Másolás

Vágólapra másolva

Januárig visszamenőleg 1,2 százalékkal emelik meg a nyugdíjakat november 1-jétől – vette észre a 24.hu a Magyar Közlönyben szerdán megjelent kormányrendeletet. Eszerint a kormány – bő fél évvel a parlamenti választások előtt – a tervezettnél is jobban megemeli a nyugdíjakat: a januári, törvényből kötelező emelés 3 százalék, ezt a növekvő infláció miatt két lépcsőben további 1,8 százalékkal pótolja ki a kormány. Ezzel a 4,8 százalékos inflációt teljes egészében kompenzálja.

A hazai inflációról és szélesebb gazdasági kontextusáról ebben a cikkünkben olvashat bővebben. A energiaárak világpiaci megugrásáról pedig itt tájékozódhat.

Emellett a 80 ezer forintos nyugdíjprémium is egyedülálló, mivel ezt erre az összegre egységesen egészítették ki minden nyugdíjas számára, noha a nyugdíjból következően 435 ezer ember ennél kevesebben kapott volna.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass