Medián: Dobrevre, majd Márki-Zayra szavaznának a legtöbben, Karácsony pedig eléggé lemaradt

2021. október 5. – 22:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül jelenleg Dobrev Klára vezet, szorosan őt követi Márki-Zay Péter, és messze le van maradva tőlük Karácsony Gergely, derül ki a Medián friss felméréséből, amit a HVG-nek csináltak.

Az október elején készített felmérés részletei szerdán jelennek meg, de annyit már lehet tudni, hogy a szavazni szándékozók körében

  • Dobrev Klára 37,
  • Márki-Zay Péter 33,
  • Karácsony Gergely 24 százalékon áll.

A Medián felmérése szerint tehát ha az ellenzéki előválasztáson mind a hárman indulnának, akkor jelen állás szerint azt Dobrev Klára nyerné, írja az ATV.

Bár Márki-Zay és Karácsony azt kérték az Országos Előválasztási Bizottságtól (OEVB), hogy mindkettőjük neve szerepeljen a szavazólapon a második fordulóban, de ne egymás alatt, hanem egymás mellett mint egységes ajánlatot tevő két miniszterelnök-jelölt, kedden kiderült, hogy hivatalosan nem tudnak együtt indulni az előválasztás második fordulójában.

Márki-Zay Péter kedd este az ATV-n már pedzegette, hogy vannak olyan kutatások, amelyek az ő népszerűségét mutatják Karácsonnyal szemben, de azt is mondta, neki továbbra is a legfontosabb kérdés, hogyan tudják leváltani Orbán Viktort 2022-ben.

Karácsony azt nyilatkozta a Telexnek a vasárnapi kampányrendezvénye után, hogy maximum akkor lépne vissza, ha elütné a villamos. A néhány órával később megrendezett nagygyűlésén Márki-Zay úgy fogalmazott: ő tudná megszólítani a legtöbb embert, de kész félrerántani a kormányt, ha Karácsony hiúsági kérdést csinál a jelöltségből. Kedd este pedig megerősítette, ha Karácsony Gergelyt nem tudja meggyőzni arról, hogy visszalépjen, ő teszi meg, mondta.

Márki-Zay és Karácsony hétfőn Hódmezővásárhelyen tárgyalt, mi pedig videót készítettünk erről:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!