Nem csak kampányolni járt ki a Móriczra és a piacra

2021. szeptember 30. – 14:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben pártelnökükre alig érkezett szavazat, két fiatal momentumos politikus is nagy sikert könyvelhetett el Budán, régi motoros baloldali ellenfelekkel szemben. A Hegyvidéken Hajnal Miklós kis különbséggel verte meg a DK-s Komáromi Zoltánt, Újbudán Orosz Anna viszont elsöprő győzelmet aratott Gy. Németh Erzsébet felett, akit a DK mellett a Liberálisok, a Jobbik és az LMP támogatott. Orosz 8445 szavazattal a voksok 69 százalékát szerezte meg. Gy. Németh 3801 szavazatával és 31 százalékával szemben (ez Budapesten a szintén momentumos támogatással indult Hadházy Ákos mögött a második legtöbb elnyert szavazat). A győzelmet felértékeli a magas részvételi arány: a Budapest 2. számú választókörzetében több mint 12 ezren adták le szavazatukat, ami a választásra jogosultak 18 százalékát jelenti (ez országos részvételi rekordot jelent). Orosz a 444.hu-nak nyilatkozva nagyarányú győzelmét több tényezővel magyarázta:

  • a bizonytalan vagy nem pártos szavazók inkább őt választották
  • Gy. Némethel ellentétben ő újbudai lakos (és kerületi alpolgármester) is, és „nem csak kampányolni járt ki a Móriczra és a piacra”
  • és Újbudán, ahol máshol is meghatározta az eredményeket, hogy „mennyire erős a helyi beágyazottságunk: Szegeden, vagy debrecenben erős szervezetünk van, és nem 3 hónappal ezelőtt kezdtek el dolgozni a jelöltjeink, mint sok más helyen, hanem 3 éve”.
Orosz Anna Cseh Katalin társaságában beszélget választókkal a Móricz Zsigmond körtéren – Fotó: Orosz Anna / Facebook
Orosz Anna Cseh Katalin társaságában beszélget választókkal a Móricz Zsigmond körtéren – Fotó: Orosz Anna / Facebook

Fekete-Győr András miniszterelnök-jelölti teljesítményéről Orosz óvatosan nyilatkozott („A hibákat ki kell elemezni, a következtetéseket le kell vonni.”), inkább a párt „összteljesítményét” emelte ki. A politikus szerint arról még nincs döntés, hogy a Momentum kit támogatna a miniszterelnök-jelöltek versenyének második körében, de az biztos, hogy az országos listára első helyen a pártelnök Fekete-Győrt delegálják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!