Nem véletlen örült már korábban Jámbor András Józsefvárosban

2021. szeptember 30. – 02:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyik legszorosabb előválasztási verseny az előzetes várakozások úgy tűnt, a VIII–IX. kerületben, Budapest 6. választókerületében lesz, ahol két, helyben beágyazott civil is beszállt a politikai küzdelembe. A versenyt végül a Republikon júliusi mérésének megfelelően az MSZP–Párbeszéd jelöltje nyerte, és nem is olyan csekély különbséggel előzte meg ellenfeleit.

  1. Jámbor András (Párbeszéd): 3 626 szavazat
  2. Csordás Anett (Momentum): 2 220 szavazat
  3. Manhalter Dániel (DK): 2 056 szavazat
  4. Demeter Márta (Jobbik): 815 szavazat

Külön érdekessége volt az itteni kampánynak, hogy augusztusban Demeter Márta úgy döntött, mostani pártja, az LMP helyett a Jobbik frakciójába ülne, ha jövőre bekerül a parlamentbe. Ez most már csak listáról sikerülhet neki.

Jámbor korábban a Mérce főszerkesztője volt, jelenleg pedig Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes mellett dolgozik a fővárosban. Népszerűsége és ismertsége nagy valószínűséggel a Fudan elleni június eleji tüntetés után nőtt meg, amely főszervezője volt, és fel is szólalt a rendezvényen.

A Fidesz Sára Botond volt józsefvárosi polgármestert, a fővárosi kormányhivatal kormánymegbízottját indítja Jámbor ellen 2022-ben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!