A momentumos Orosz Anna legyőzte Gy. Németh Erzsébetet Budapest 2-es választókörzetében

2021. szeptember 29. – 23:57

Másolás

Vágólapra másolva

Újbudán, a budapesti 2-es számú választókerületben Orosz Anna momentumos alpolgármester nyerte az ellenzéki előválasztást Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettessel szemben.

  1. Orosz Anna (Momentum): 8445 szavazattal nyert,
  2. Gy. Németh Erzsébet (DK): 3801 szavazatot kapott.

A választókerületben eredetileg három országosan ismert jelölt neve merült fel, Orosz Anna és Gy. Németh Erzsébet mellett az MSZP–Párbeszéd Barabás Richárdot, a Párbeszéd szóvivőjét, Újbuda alpolgármesterét nevezte be az előválasztásra.

Orosz Anna szeptember 27-én a Bikás Parknál várta a szavazókat – Fotó: Orosz Anna / Facebook
Orosz Anna szeptember 27-én a Bikás Parknál várta a szavazókat – Fotó: Orosz Anna / Facebook

A Medián április végén készített felmérése szerint hármuk közül Orosz volt a legesélyesebb jelölt. A felmérésben részt vevők

  • 45 százaléka szavazott volna rá,
  • 21 százalékuk Gy. Németh Erzsébetre,
  • 15 százalékuk pedig Barabás Richárd mellett voksolt volna.

A válaszolók mintegy 18 százaléka nem tudott, vagy nem akart választani közülük. A biztos előválasztási résztvevőknél a DK-s főpolgármester-helyettes jobban állt valamivel (25 százalék), de Orosz Anna (47 százalék) még így is nagyobb támogatottságot tudhatott maga mögött, mint két riválisa együttvéve (40 százalék).

Barabás végül júniusban visszalépett Orosz Anna javára. Azt mondta, a szavazókkal, érzelmileg és lelkileg is támogatni akarja Oroszt, akit arra kért, hogy a zöld- és lokális témákat is építse bele a kampányába.

A két jelölt a Partizán előválasztási vitájában is összecsapott. Zöldfelületekről, konkrét beépítési tervekről, vitatott, folyamatban lévő fejlesztésekről, valamint az önkormányzati, városvezetői cselekvési képességről vitatkoztak úgy, hogy a konkrét újbudai ügyeket a fővárosi, valamint a kormányzati politikához viszonyítva is igyekeztek saját erényeiket erősítve bemutatni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!