Állam elleni bűncselekménnyel is meggyanúsították a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya vezetőit

2021. szeptember 28. – 17:28

Másolás

Vágólapra másolva

Állam elleni bűncselekmény elkövetésével is meggyanúsította az ügyészség a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya elnevezésű csoport két vezetőjét kedden.

A feltételezett elkövetőket hétfőn emberölés előkészületének gyanújával vették őrizetbe, amely kedden kiegészült alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló bűntettel – tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség közleményben az MTI-vel.

Az ügyészség szerint a gyanúsítottak létrehozták az úgynevezett Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya nevű, az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet, egyiküket bírói hatalommal ruházták fel, míg a másik gyanúsított feladata a végrehajtói hatalom megszervezése volt. A gyanúsítottak új „alkotmányt” is megfogalmaztak, melynek egyik pontja szerint a társadalom minden tagjának „mindazzal szemben, aki vagy ami megsérti az alkotmányos alapelvek előző pontokban megfogalmazott értékrendjét, joga és kötelessége a hűtlenség vádja nélkül akár élete árán is ellentmondani és ellenállni”.

Mint arról beszámoltunk, a gyanú szerint a csoport tagjai szeptember 11-én egy Fejér megyei községben találkoztak. Az erről készült felvétel felkerült egy videómegosztó csatornára. A csoport vezetői emberölések elkövetésére szólították fel a tagokat azzal, „hogy ha ölnek, öljenek szépen”. A radikális politikai nézeteket valló csoport tagjaival vezetőjük közölte: „hadiállapot van”, és az igazságszolgáltatás tagjaira, így különösen a devizahiteles perekben eljáró bírákra és családjukra „az én ítéletem halál”.

Ezután a „Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának Bírósága” nevében egy másik vezető szólalt fel. Ő „halálos ítéleteket hirdetett” általa név szerint megjelölt állami vezetőkre, kormánypárti és ellenzéki vezető politikusokra, közéleti szereplőkre. A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, a kényszerintézkedés tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája dönt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Posta Imrét is elfoghatta a rendőrség

Mint írtuk, sajtóhírek és a saját blogja, valamint a mozgalmának Facebook-oldala szerint Posta Imre az egyike azoknak, akiket letartóztatott a rendőrség: a nyomozók emberölés előkészülete miatt csaptak le több helyen is a magát a „Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya Bíróságának” nevező csoport tagjaira.

Mint azt Posta Imre oldala írja, a „TEK munkatársai Imrét megállították, az autóból kiszedték, leteperték, bilincsbe verték”. Az ő információik szerint maximum 72 óráig tartják bent, kihallgatás céljából. A Facebookon ezt erősítette az úgynevezett PÍ-kör is, akik azt állítják, az infót Posta Imre feleségétől kapták. Ugyanezt az információt közölte a Pesti Srácok kormányközeli lap is.

Posta Imrét még előző lapunknál mutattuk be: ő a karakter, aki még a szélsőjobboldali köröknek is kínos, téveszméit és államtagadó nézeteit rendre kinevetik. Posta Imre és köre sajtóértesülések szerint már tavaly felkeltette a nemzetbiztonság figyelmét, miután ideológiai támaszt nyújtottak annak a dusnoki házaspárnak, amely súlyos árat fizetett hiszékenységéért: a gyámügy elvette a gyereküket. Posta már ekkor arról beszélt, hogy „háború van”.

Müller Cecília is rajta volt a halállistán

A Blikk szerint a következő közéleti szereplőkre mondta ki a csoport a halálos ítéletet: Orbán Viktor, Gulyás Gergely, Toroczkai László, Gyurcsány Ferenc, Áder János, Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Kásler Miklós, Benkő Tibor, Szijjártó Péter, Varga Judit, Nagy István, Palkovics László, Semjén Zsolt, Máger Andrea, Novák Katalin, Kincses Gyula, Müller Cecília, Sulyok Tamás, Parti Tamás, Bánáti János, Jelasics Radován, Balogh János, Halmosi Zsolt, Mészáros József, Karas Mónika, Oravecz Márton, Merkely Béla, Rusvai Miklós, Szlávik János.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!