Márki-Zay szerint populista ígéreteket tesz Dobrev

2021. szeptember 24. – 19:30

Másolás

Vágólapra másolva

Dobrev azt mondja, 2000 milliárd forint van a költségvetésben, amit lopásra és felesleges kiadásokra költ el a kormány. Miniszterelnökként ő átcsoportosítaná a költségvetést, bérekre, nyugdíjakra költené az oligarchák kitömése helyett, leállítaná például a Fudan Egyetem beruházását és a Belgrád–Budapest-vasútvonalat.

Márki-Zay Péter szerint nehéz felelős ígéretet tenni, mert üres államkasszát fog átadni a Fidesz, ezért populistának tartja Dobrev mondatait.

Jakab segély helyett munkát adna az embereknek, felemelné a közmunkásbért a minimálbérig, és képzéseket biztosítana a munkanélkülieknek, hogy el tudjanak helyezkedni. A minimális cél szerinte az, hogy nettó 200 ezer forintra feltornázzák a minimálbért, de csökkenteni kell közben a kis- és középvállalkozások járulékait, vagy támogatást adni nekik.

Karácsony Gergely a magyar béreket legalább a szlovák bérekre emelné fel. Zuglóhoz hasonlóan országos szinten is alapjövedelmet vezetne be, a létminimum alatt élőknek pénzt adna, és az alacsony nyugdíjakat pedig felemelné.

Fekete-Győr András szerint valóban nem tartunk még az alapjövedelemnél, inkább a Soproni Tamás terézvárosi momentumos polgármester által bevezetett minimumjövedelemről kellene beszélni. Viszont vannak olyan szakmák, amelyekben szükség van a béremelésre, ilyenek az egészségügyi dolgozók, valamint a pedagógusok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!