Kálmán Olga kijátszotta a dugókártyát az előválasztási kampányban

2021. szeptember 23. – 11:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A II–III. kerületi dugóhelyzet megoldásával kampányol az előválasztás közepén a Demokratikus Koalíció helyi jelöltje, Kálmán Olga, aki szerint „van megoldás, lenne rá pénz, csak szándék kellene végre. Bennem az is megvan!”

Kálmán csütörtök délelőtt a dugóban ülve posztolt Facebookon a kerületet is dugóhelyzetről – a kép Solymáron, Budapest közvetlen határában készült. Kálmán azt írta, hogy a dugóellenesek jellemzően a BKV-t javasolják alternatívaként, ám a II. és III. kerületben élők nem minden élethelyzetben tudják ezt megtenni. „ Mert kicsi gyereket kell iskolába, óvodába vinnünk, mert olyan helyen van a munkahelyünk, hogy órákba telne a számtalan átszállás miatt, vagy mert az egészségi állapotunk okán nem tudunk a reggeli csúcsban állni, várni.”

Kálmán a Budapest 4. választókerületének előválasztási vitájában is előhozta a dugókérdést. Akkor azt ígérte, országgyűlési képviselőként az lesz az első dolga, hogy leül szakemberekkel, a két érintett kerület vezetésével, és megoldást keresnek. „Ez már egyszerűen nem tűr halasztást” – fogalmazott, problémásnak nevezve az úthálózatot és a kötöttpályás közlekedést is.

A dugó tematikája a Karácsony Gergely főpolgármester, illetve miniszterelnökjelölt-jelölt elleni Fidesz-kampányban került elő korábban, ezért mindenképpen érdekes, hogy a DK képviselőjelöltje azt a témát hozta fel az előválasztás közepén, amely a korábbi politikai diskurzus nyomán könnyen társítható a Párbeszéd, MSZP, LMP jelöltjéhez. Karácsony egyébként Tordait támogatja ebben a körzetben.

Egy korábbi, Kálmán nélkül, Tordai Bencével és az azóta már Tordai javára visszalépett Berg Dániellel megtartott vitán Berg és Tordai is úgy fogalmazott, hogy nem fogják démonizálni a dugóban ülő pasaréti vagy hidegkúti anyukákat.

Bár a 4. számú választókerületben a legtöbb kérdésben nagy az egyetértés Kálmán és Tordai között, az ellenzék szempontjából könnyen nyerhető körzetben így is megy a finom adok-kapok a két jelölt között:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!