Gyurcsány: Nálatok hogy telik a szombat? Jakab: Csapataink harcban állnak

2021. szeptember 18. – 14:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje rövid videóüzenetben reagált arra a Facebook-oldalán, hogy szombaton leállították az épp csak elkezdődött előválasztást az informatikai háttérrendszerben fellépett probléma miatt.

Azt mondta: ő maga sem tudta leadni már a szavazatát Miskolcon, ezért Budapestre utazott, hogy személyesen kapjon tájékoztatást az Országos Előválasztási Bizottságtól a történtekről. Jakab szerint „egy nagyon durva technikai támadást” intéztek az előválasztás informatikai háttere ellen, ezért kellett a szavazást a biztonságos lebonyolítás érdekében felfüggeszteni.

„Úgy tűnik, hogy vannak Magyarországon olyanok, akik félnek a kormányváltó erőknek a hangjától, el akarják némítani a magyar embereket.

Szeretném őket kiábrándítani: csapataink harcban állnak, az informatikusaink itt vannak és dolgoznak a probléma elhárításán, úgyhogy hétfő reggel ismételten ott leszünk a frontvonalban, és folytatódik az előválasztás. Nem hagyjuk, hogy akár belföldről, akár külföldről elnémítsák a magyar embereket” – hangzik el Jakab videójában.

A párbeszédes Tordai Bence a maga részéről egy, Orbán Viktort és Szijjártó Pétert ábrázoló fotóval és ezzel a kiírással reagált a Facebookon: „Fidesz-Putyin-Kína: STOP előválasztás?!”

Az exjobbikos Bencsik János független országgyűlési képviselő, a Polgári Válasz párt elnöke így kommentálta a szombati eseményeket: „Az Orbán-rendszer aljasságában is profi. Az Egybenzék aljasságában is amatőr. Ez a szomorú igazság.”

„Nálatok hogy telik a szombat? Én már Jászberényben. :)”

– írta a legfrissebb Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc, mintha mi sem történt volna. A DK elnöke épp Jászberényben kampányol.

Karácsony Gergely főpolgármester, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP miniszterelnök-jelöltje csak az ellenzéki Országos Előválasztási Bizottság központi közleményét osztotta meg a történtekről. Ugyanígy tett az összes reagáló ellenzéki párt az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum is. Karácsony később egy külön posztban azt írta, „Úgy látszik, vannak, akik meg akarják akadályozni, hogy éljünk demokratikus jogunkkal: számos jel utal arra, hogy az előválasztás rendszerébe kívülről hatoltak be. (…) A szavazás hétfő reggel folytatódik, talán még elszántabban, és a tény tény marad: a változás elkezdődött, az előválasztás a kormányváltás kezdete.”

Márki-Zay Péter sajtótájékoztatót tartott Szél Bernadett-tel az oldalán szombat délután Budaörsön, itt mondott pár szót az informatikai problémáról. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje szerint készültek támadásra, de nem ekkorára, mint ami történt, és ami a teljes szerverparkot érintette. Azt kérte a hallgatóságától, hogy ez semmiképpen se szegje a kedvüket, türelemmel várják meg az újraindulást, és találják meg azokat az időpontokat, amikor le tudják adni a szavazatukat.

Eközben a kormányt támogató propagandaoldalakon és influenszerektől is érkeznek a reakciók: egységesen az az üzenet, hogy ha ezt nem képesek megszervezni az ellenzéki pártok, hogyan lennének képesek az országot vezetni, az is ugyanilyen gyorsan omlana össze.

A kormánypárti politikusok közül egyelőre senki nem reagált a történtekre.

A Magyar Távirati Iroda sem vett tudomást az előválasztás leállításáról, de ez az állami hírügynökség részéről következetesnek mondható, hiszen már a szombati reggeli elindulásáról sem számoltak be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!