Volner János szerint Magyarország csak nyerhet a Fudan Egyetemmel

2021. szeptember 16. – 16:56

Másolás

Vágólapra másolva

„Magyaroroszágon mindenkinek be kell tartania a törvényeket! Népszavazást nem lehet kiírni nemzetközi kötelezettségeket érintő kérdésekről” – mondta Volner János a 168.hu-nak. A 2018-ig a Jobbikban politizáló, majd a Mi Hazánk Mozgalom környékén megfordult, azóta saját pártot alapító Volner ezt arra válaszolta, hogy miért támadta meg Karácsony Gergely Fudan Egyetemről szóló népszavazási kérdését.

A főpolgármester következő népszavazási kérdését egyébként augusztus végén engedte át a Nemzeti Választási Bizottság: Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?

Miután az NVB átengedte a kérdést, Karácsony azt mondta, hogy szerinte kezdődhet az aláírásgyűjtés, a 200 ezer aláírás hamar meg is lesz, és ha „a Fidesz nem húzza az időt”, akkor tartható a menetrend, hogy a népszavazást még az országgyűlési választások előtt megtartsák.

Törvényileg volt lehetőség felülvizsgálati kérelmet beadni a népszavazási kérdésről, Volner János pedig élt is ezzel. A képviselő azt mondta, hogy szerinte Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenc strómanja, reagálta mindezt arra, hogy Karácsony Volnert kedden a Fidesz strómanjának nevezte, amiért a főpolgármester szerint Volner végzi el a kormánypártok helyett a piszkosmunkát.

„Meggyőződésem, hogy a Fudan Egyetem magyarországi campusának létesítése előnyös és csak nyerhet vele az ország”

– jelentette ki a 168-nak Volner, aki szerint nem szabad más országok geopolitikai érdekei miatt rosszban lenni Kínával és Oroszországgal.

Volner szerint a magyar felsőoktatás helyzetén nemcsak a Fudan javíthat, hanem például az egyetemek alapítványi kiszervezése is. A parlament fideszes többsége április végén kétharmaddal megszavazta azokat a törvényjavaslatokat, amelyek értelmében alapítványi fenntartás alá kerül a magyar felsőoktatás 70 százaléka. Mindez alkalmas lehet Orbán Viktor hatalmának átmentésére is, amennyiben elveszítené a 2022-es választást – írtuk korábbi cikkünkben.

Volner a 168.hu kérdésére arról is beszélt, hogy hamarosan a Fidesz melegellenessé térített pedofiltövényéhez is módosítókat fog benyújtani. Volner ebben egyetért Semjén Zsolttal, aki a Telexnek korábban azt mondta, hogy a homoszexualitás bűn:

Nem ez az első eset, hogy Volner független parlamenti képviselőként a Fidesz politikai céljait segíti, korábban az ő javaslatára szigorították tovább a választási törvényt, amely végleg eldöntötte: az ellenzéki pártoknak közös listán kell indulniuk, ha versenyezni akarnak a Fidesszel.

Volner János Orbán Viktor utolsó mohikánja – írtuk róla portrécikkünkben, amelyből mélyrehatóan megismerhetik a kalandos életű politikust.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!