Iványi Gábor Dobrev Klárát támogatja az előválasztáson

2021. szeptember 16. – 17:35

Másolás

Vágólapra másolva

Iványi Gábor evangélikus lelkész Dobrev Klárát, a DK miniszterelnök-jelöltjét támogatja az ellenzéki előválasztáson. Szerinte Dobrev „jártas a felsőbb hivatalok ügyintézésben, az üzleti életben is megállta a helyét, több nyelven is beszél és az Európai Parlament sikeres képviselője” – érvelt a DK jelölte mellett a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője.

Iványi Gábor szeptember elején lett Budapest díszpolgára. Ennek kapcsán Karácsony Gergely főpolgármester azt írta a Facebook-oldalán, hogy: „Iványi Gáborék mintegy ezer munkavállalóért és több ezer ember ellátásáért vállalnak felelősséget úgy, hogy a Fidesz több százmillió forintot von el a közösség által üzemeltetett intézményektől, és a magyar állam a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága döntése alapján megítélt kártérítést sem hajlandó kifizetni.”

A főpolgármester ezzel arra utalt, hogy veszélybe került a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség által fenntartott iskolák jövője, miután Maruzsa Zoltán államtitkár júniusban közölte Iványiékkal, hogy a következő tanévre nem köt szerződést velük az Emmi a többlettámogatásokról, amit egyházi státuszuk elvesztése óta minden évben megkaptak a köznevelési intézményeknek járó központi támogatáson túl.

A héten Iványi már a második ismert személyiség, aki nyíltan támogatja a DK miniszterelnök-jelöltjét. Egy nappal korábban Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke állt ki hasonló módon Dobrev mellett.

A Telex munkatársai egy kampánynapján kísérték el a DK miniszterelnök-jelöltjét, aki azt is elárulta, hová lövi be magát a Gyurcsány-skálán.

Az előválasztási kampányban megmutatjuk, hogyan járják az országot az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek. Márki-Zay Péterrel kezdtünk, majd következett Jakab Péter és Karácsony Gergely. Hamarosan pedig Fekete-Győr András kampányáról is tudósítunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!