Budapesti díszpolgári címet kapott Iványi Gábor

2021. szeptember 5. – 17:08

Másolás

Vágólapra másolva

Iványi Gábor Budapest díszpolgára lett – erről szerdán döntött a közgyűlés, írja posztjában Karácsony Gergely, aki hozzáteszi: „kötelességünk kiállni mellette és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség mellett, ezért vettem részt ma reggel a vasárnapi istentiszteleten a Megbékélés Házában”.

Június végén beszélt arról Iványi Gábor, hogy veszélybe került a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség által fenntartott iskolák jövője, miután Maruzsa Zoltán államtitkár júniusban közölte Iványiékkal, hogy a következő tanévre nem köt szerződést velük az Emmi a többlettámogatásokról, amit egyházi státuszuk elvesztése óta minden évben megkaptak a köznevelési intézményeknek járó központi támogatáson túl.

A lelkész korábban arról beszélt egy interjúban, hogy szerinte Orbán személyes bosszúja miatt indult hadjáratot az egyház ellen, miután pár éve lefasisztázta a miniszterelnököt, de folyamatosan kiáll a kormány által elnyomott csoportok mellett. Februárban 246 millió forintra büntette a NAV az egyházat, korábban pedig a Nemzeti Közművek szakemberei jelentek meg a MET Dankó utcai intézményeinél (hajléktalanszálló, kórház, főiskola és kollégium is van itt), és megkísérelték leszerelni a gázórát a tartozások miatt.

A főpolgármester friss posztjában azt írja:

„ez az ügy másról sem szól, csak Orbán Viktor személyes bosszújáról. Márpedig ha Orbán Viktor bosszújáról van szó, akkor a fideszes kereszténydemokráciába belefér, hogy az állam aljas eszközökkel próbálja meg ellehetetleníti azokat, akik a legnemesebb küldetésért dolgoznak: az elesettek és hátrányos helyzetűek támogatásáért. Ők adnak hitet és reményt azoknak, akikről az Orbán-kormány lemondott.”

Szerinte az Iványi Gábor elleni kormányzati hadjárat nem csupán a rászorulók, hanem minden tisztességesen gondolkodó ember elleni támadás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!