Szivárványcsaládokért Alapítvány: Az azonosneműek házassága senkitől nem vesz el semmit, de gyerekek élete múlik rajta

2021. szeptember 15. – 18:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Jó lenne, ha az azonos nemű pároknak Magyarországon is engedélyeznék, hogy összeházasodhassanak. Ez senkitől nem vesz el semmit – de gyerekek élete múlik rajta” – így reagált a szerdai kormányinfón elhangzottakra a Szivárványcsaládokért Alapítvány.

Facebook-bejegyzésükben azt írják, hogy az Egyesült Államokban, Svédországban és Dániában is csökkent az öngyilkosságot elkövetők száma, miután a meleg pároknak is lehetővé tették, hogy összeházasodhassanak. „Ha nincs megkülönböztetés, ha nincs stigma, ha másokhoz hasonlóan az LMBTQ közösséghez tartozó párok is összeköthetik az életüket azzal, akivel szeretnének megöregedni, az világos üzenet a gyerekeknek és fiataloknak. Azt mutatja, hogy ők is egyenlőek, ők is lehetnek boldogok, ők is hasznos részei a társadalomnak” – írják.

A Szivárványcsaládokért Alapítvány arra is hivatkozik, hogy a Kék Vonal segélyvonalat üzemeltető Gyermekkrízis Alapítvány a napokban adott ki egy közleményt arról, hogy minden eddigi rekordot megdöntött azoknak az öngyilkossági gondolatokkal küzdő gyerekeknek és fiataloknak a száma, akik tőlük kértek segítséget.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán arról beszélt: elképzelhetetlennek tartja, hogy legalizálják a melegházasságot Magyarországon, miután az Európai Parlament keddi állásfoglalása szerint az azonos neműek házasságát minden uniós tagállamnak el kell ismerni. Legalizálni szerinte a marihuánát lehet, az azonosneműek házassága pedig nem létezik. Bejegyzett élettársi kapcsolatra évek óta van lehetőségük – tette hozzá.

Az alapítvány szerint „jó lenne, ha egyetlen vezető politikus sem mondhatna olyasmiket, ami magyar gyerekek, fiatalok és felnőttek százezreinek bántó, megalázó és okoz fájdalmat”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!