Megsértette korábbi igazgatójának jóhírnevét a BKK, ezért félmilliós sérelemdíjat fizet

2021. szeptember 15. – 10:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen lezárult a BKK Zrt. korábbi vezérigazgatója, Varga Ivett által a volt munkáltatójával szemben megindított munkaügyi per, áll a BKK lapunknak megküldött közleményében. A BKK-nak jóhírnév megsértése miatt bocsánatot kell kérni, és 500 ezer forint sérelemdíjat kell fizetni a volt igazgatónak, de mivel a felmondást a bíróság jogszerűnek ítélte, Varga Ivett fizeti a 3 milliós perköltséget.

A Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletében a korábbi vezérigazgatóval 2020 májusában közölt felmondást teljes mértékben megalapozottnak és jogszerűnek mondta ki. A Törvényszék ezzel együtt 3 millió forintot meghaladó összegben perköltség és eljárási illeték megfizetésre kötelezte a felperes Varga Ivettet.

Ugyanakkor a Fővárosi Törvényszék megállapította azt is, hogy a BKK Zrt. „megsértette a felperes jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, mert a budapest.hu portálon még 2020. május 5-én megjelent közlemény tartalmát – készítőinek szándékától eltérően – félreérthetőnek minősítette.”

A Törvényszék emiatt kötelezte a BKK Zrt.-t, hogy közleményben és magánlevélben fejezze ki sajnálkozását Varga Ivett felé és 500 ezer forint sérelemdíjat fizessen meg számára.

Varga Ivett még BKK-igazgatóként – Fotó: Mohai Balázs / MTI

Mint arról korábban beszámoltunk, Varga Ivett a BKK után – 2020 májusában – a Fürjes-csapatba igazolt: a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ág revitalizációjának projektvezetője lett a Fürjes Balázs államtitkárhoz tartozó Budapest Fejlesztési Központban.

Varga Ivettet idén 2020. január 23-án nevezte ki Karácsony Gergely a BKK élére, miután az ő pályázatát ítélték a legjobbnak a posztra. A főpolgármester négy hónap után felmentette Varga Ivettet, mert „cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetelt”.

Azóta még egy (megbízott) vezérigazgatót elfogyasztott a BKK. Fendrik László Varga Ivettet követte az igazgatói bőrfotelben, őt pedig Walter Katalin váltotta 2021 januárjában.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!