Távozik a BKK-tól Fendrik László igazgatóhelyettes, korábbi vezérigazgató

2021. március 25. – 13:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Március végén távozik Fendrik László, a BKK tavaly kinevezett vezérigazgatója, jelenlegi igazgatóhelyettese, erősítette meg információnkat Walter Katalin, a cég vezérigazgatója.

Mint írta, Szarka Zsolt személyében tapasztalt menedzser érkezik új vezérigazgató-helyettesként Fendrik László helyére.

Szarka Zsolt a Magyar Posta vezérigazgatója volt 2013 és 2016 között, emellett felsővezetőként dolgozott az OTP-nél és az FHB csoportnál is. Kiemelten foglalkozott komplex IT-rendszerek bevezetésével, összefüggő projektek irányításával.

Fendrik Lászlót 2020. május 5-i hatállyal nevezte ki Karácsony Gergely főpolgármester megbízott vezérigazgatónak, akitől elsősorban azt várta, hogy a nehéz pénzügyi körülmények között is biztosítsa a BKK kiegyensúlyozott szervezeti működését, illetve folytassa a budapesti közlekedés fejlesztése érdekében megkezdett munkát. A tényleges vezérigazgató azonban 2021. januárban Walter Katalin lett, aki most is betölti a tisztséget.

Fendrik tavaly májusban került a BKK élére, azután, hogy Karácsony Gergely felmentette dr. Varga Ivett korábbi vezérigazgatót. Az akkori indoklás szerint „a vezérigazgató asszony a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel”.

Varga Ivett alig négy hónapot ült az igazgatói bőrfotelben, előde még a Tarlós-éra végén kinevezett Nemesdy Ervin volt, aki 2019 februárjában váltotta Dabóczi Kálmánt a cég élén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!