Itt vannak a nemzeti konzultáció újabb eredményei, ismét tele meglepetésekkel

2021. szeptember 8. – 14:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közzétették a nemzeti konzultáció első eredményeit, az íveket 1 millió 423 ezren töltötték ki – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Nem túl meglepő módon a kérdésekre pontosan olyan válaszok érkeztek, amiket a kormány várt. A kérdésekhez kapcsolódó döntésekről azonban majd később számolnak be.

A számok részletesen:

  • A járvány utáni élettel kapcsolatban a kitöltők 96 százaléka azt vallja, hogy „Magyarországot meg kell erősíteni”, hogy meg tudjunk felelni az új kihívásoknak egy veszélyesebb korban is.
  • A visszaküldők 97 százaléka úgy véli, hogy „a gyereknevelés a szülők feladata”, ugyanígy helyesnek tartják azt is, hogy törvény korlátozza a „kiskorúakat célzó LMBTQ-propagandát”.
  • 99 százalék az egyetértés abban is, hogy ne a családok, hanem a multik fizessenek a környezetrombolásért, vagyis ne a magyarok fizessenek brüsszeli klímaadót rezsiárak képében.
  • A válaszadók 94 százaléka szerint pedig fontos a magyar vakcinagyár is.

Július elején indult a konzultáció, összesen 14 kérdés szerepelt benne, ezek közül most csak négy eredményeit hozta nyilvánosságra a kormány. Az összes kérdést itt részleteztük.

A Fidesz-konzultációk történetében nem ez a legnagyobb szám, a 2017-es úgynevezett Soros-tervről több mint 2,3 millió kérdőív érkezett vissza, a második hullám előtti kérdőívet 1,6 millióan töltötték ki, míg Brüsszelt több mint 1,6 millióan akarták megállítani.

Korábban bejárta az internetet, hogy 12 órán át élőben közvetítette a YouTube-on egy Tomanovics Gergely nevű felhasználó, ahogyan a nemzeti konzultáció oldalán az általa írt bot ezrével töltögeti ki a kérdőívet.

A tömeges kitöltős próbálkozás a Nerbot 2.0 nevet kapta, utalva arra, hogy az előző nemzeti konzultáció idején egy internetező Nerbot néven létrehozott egy egyszerű kis algoritmust, ami véletlenszerű adatokkal töltötte ki szakmányban a nemzeti konzultációkat. Abból az ügyből is feljelentés, sőt vádemelési javaslat, majd feljelentés is lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!