Publicus: A fideszesek fele helyesli Karácsony dugófelszámolási programját

2021. szeptember 7. – 07:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Fidesz-szavazók 46 százaléka szerint rendben vannak a Karácsony-féle, dugómentesítést szolgáló intézkedések, ideértve a lámpaprogramot, a felújítások felgyorsítását vagy a 14 év alattiak ingyenes közlekedését – ez is kiderült a Publicus Intézet legújabb, Népszava felkérésére végzett felméréséből. Az adatok alapján az MSZP és a Momentum szavazói a leglelkesebbek, ott 92 és 90 százalék támogatja a döntésben Karácsonyékat, míg a Jobbiknál és a DK esetében 79 és 83 százalék az arány.

Abban nincs egységes álláspont, hogy vajon ezek az intézkedések valóban segítik-e majd a közlekedési helyzetet, de azért bízik benne a fideszes szavazók 23 százaléka, az MSZP-seknek pedig a 84 százaléka.

A fővárosi atlétikai vb-vétóra is rákérdeztek: itt már a fideszesek csupán 10 százaléka mondta azt, hogy szerinte oké (inkább igen) megvétózni a világbajnokságot, ha a kormány nem építi meg a Diákvárost, míg 80 százalék az inkább nem mellett döntött. Összességében az ellenzéki szavazók 81 százaléka volt az inkább igen mellett, 12 pedig az inkább nem mellett. Ebben a javaslatot kezdeményező DK szavazói a leginkább támogatók, közülük 88 százalék voksolt az inkább igenre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!