Fekete-Győr: A Momentum a garancia a valódi rendszerváltásra

2021. szeptember 06. – 19:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A Momentum nélkül nincs kormányváltás, és csak velünk van rendszerváltás” – mondta hétfői kampányrendezvényén Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom miniszterelnök-jelöltje. Az előválasztásra készülő Momentum vezetője szerint Magyarországnak euró, finn iskolarendszer, négynapos munkahét és korrupcióellenes ügyészség kell, a Fidesz pedig „egy gyűlöletkeltő hatalom, amivel szemben nincs kompromisszum”.

„Ajánlógyűjtés-aftert” tartott hétfőn a Momentum, ahol az előválasztásra készülő párt a sajátjaik előtt tartott kampányrendezvényt, melyet a Facebookon élőztek. A Momentum hétfőn jelentette be, hogy miniszterelnök-jelöltjük, Fekete-Győr András 25 ezer aláírást gyűjtött össze, a párt képviselőjelöltjei pedig összesen 65 ezret – 56 egyéni parlamenti képviselő-jelöltjük lesz ott az előválasztásokon a szavazólapokon.

Fekete-Győr rövid beszédének a fő üzenete az volt, hogy minél több momentumos jelölt győz az előválasztásokon, annál biztosabb, hogy egy új jövő kezdődik.

„Mi vagyunk a garancia egy valódi rendszerváltásra”

– hangsúlyozta többször is. A cél ugyanis szerinte nem egyszerűen a kormányváltás, hanem egy új rendszerváltás. Ehhez az ellenzéknek is meg kell újulnia – mondta, „nem akarjuk visszahozni a 2010 előtti időket sem, Isten ments”. Példaként Hadházy Ákos gyorsan elmérgesedett zuglói versengését emelte ki a szocialista Tóth Csabával szemben, hangsúlyozva, hogy ma is Hadházyt indítanák.

Fekete-Győr saját magáról mint tettre kész fiatal politikusról beszélt, akinek a felelőssége azzal is nőtt, hogy hamarosan családapa lesz. Azt mondta, úgy indultak neki a kampánynak, hogy tudták, nem ő a legesélyesebb miniszterelnök-jelölt (nyilatkozataiban ugyanakkor azt hangsúlyozza, hogy bízik a második fordulóba jutásban), de őszinte, lendületes, elszánt mozgalomként jellemezte a Momentumot, akik az ellenzéki pártok közül a legkidolgozottabb választási programmal rendelkeznek. Erről most inkább csak olyan általánosságok hangzottak el, mint hogy Magyarországnak szerinte euró kell, valamint finn iskolarendszer, négynapos munkahét és korrupcióellenes ügyészség.

Fekete-Győr a választás tétjéről beszélve azt hangsúlyozta, hogy két világ áll egymással szemben: a politikusbűnözőké, akik „a sokak és kevesek országát akarják építeni”, és az övéké, akik meg azt akarják, hogy „minden magyar európai színvonalon élhessen”. Szerinte az adóbefizetésekből az átlag magyar most semmit nem lát viszont, ezzel szemben ők olyan Magyarországot akarnak, ahol nem pártalapon díjazzák a kitüntetetteket, a tanárok felesleges ismeretek helyett programozást és valóban szükséges dolgokat tanítanak, és ahol „tárt karokkal várják, nem pedig elüldözik a nyugati egyetemeket”. Egy új Magyarországot, ahol egyszerűen csak jó élni, és ahol a fiatalok elvándorlás helyett Magyarországot választják, és a nagyszülők sem csak karácsonykor láthatják az unokáikat.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!