A DK összes képviselőjelöltjének megvannak az előválasztáshoz szükséges ajánlásai

2021. szeptember 03. – 11:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Demokratikus Koalíció összes képviselőjelöltje összegyűjtötte az előválasztási induláshoz szükséges ajánlásokat – közölte a párt alelnöke és kampányfőnöke, Molnár Csaba pénteken.

Az DK összesen 60 jelöltet állított az ellenzéki előválasztásra, a párt szerint a többségük a szükséges ajánlás többszörösét gyűjtötte össze. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a párt miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára volt az, aki az ellenzéki előválasztáson való részvételhez szükséges ajánlásait először leadta az Országos Előválasztási Bizottságnak.

Az őszi ellenzéki előválasztáson 7 miniszterelnök-jelölt és 265 egyéni jelölt indul. Múlt héten kezdték el gyűjteni az ajánlásokat a pártok és jelöltjeik.

A miniszterelnök-jelölteknek 20 ezer, az egyéni képviselőjelölteknek pedig 400 érvényes ajánlást kell összegyűjteniük két hét alatt, szeptember 6-a, a leadási határidő.

A miniszterelnök-jelöltek közül elsőként Karácsony Gergely jelezte, hogy megvan a szükséges számú ajánlása. Az előválasztás első fordulója szeptember 18–26. között lesz, online és személyesen is lehet majd szavazni. Ebben a cikkben összeszedtünk mindent, amit az előválasztási kampányról érdemes tudni.