Már Dobrev Klára is összegyűjtötte a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges húszezer ajánlást

2021. augusztus 25. – 12:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Akárcsak Karácsony Gergelynek, úgy Dobrev Klárának is összegyűlt már hétfőn a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges 20 ezer aláírás, így az ő nevük már biztosan ott lesz az előválasztás szavazólapján.

A DK jelöltje az ATV-nek arról beszélt, sokkal nagyobb az érdeklődés az előválasztás iránt, mint azt előzetesen gondolták. Mint fogalmazott, „bőven túl vagyunk azon, amire szükség van, viszont az ajánlásgyűjtés nemcsak arról szól, hogy meglegyen a minimum teljesítmény, hanem egy alkalom arra, hogy beszélgessünk az emberekkel”.

Dobrev Klára sajtótájékoztatót tart a DK budai jelöltjeivel a Széll Kálmán téren 2021. augusztus 23-án – Fotó: Huszti István / Telex
Dobrev Klára sajtótájékoztatót tart a DK budai jelöltjeivel a Széll Kálmán téren 2021. augusztus 23-án – Fotó: Huszti István / Telex

Az őszi ellenzéki előválasztáson 7 miniszterelnök-jelölt és 265 egyéni jelölt indul. Hétfő reggel kezdték el gyűjteni az ajánlásokat a pártok és jelöltjeik. Dobrev Klára a DK budai jelöltjeivel a Széll Kálmán téren arról beszélt, az előválasztási kampánnyal hivatalosan is elkezdődik az Orbán-rendszer lebontása.

A miniszterelnök-jelölteknek 20 ezer, az egyéni képviselőjelölteknek pedig 400 érvényes ajánlást kell összegyűjteniük két hét alatt, szeptember 6-a a leadási határidő.

A miniszterelnök-jelöltek közül elsőként Karácsony Gergely jelezte, hogy megvan a szükséges számú ajánlása, hétfői közleménye szerint nem sokkal hétfő este 8 előtt meglett a húszezredik aláírás a neve mellett.

Az előválasztás első fordulójára szeptember 18–26. között lesz, online és személyesen is lehet majd szavazni. Ebben a cikkben összeszedtünk mindent, amit az előválasztási kampányról érdemes tudni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!