A járó- és fekvőbetegeket a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején is ellátják a Honvédkórházban

2021. augusztus 12. – 15:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember 11. és 13. között a Honvédkórház sürgősségi betegellátási feladatait más kórházak veszik át, mert ez idő alatt a kórház Károly körúti telephelye a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egészségügyi biztosítását látja el.

„A tömegrendezvénnyel összefüggő előkészületek részeként, a biztonságos betegellátás érdekében szeptember 11–13. zárónapokra, amikor a Kossuth téren és a Hősök terén nagy létszámú szentmise várható, az NNK a Honvédkórház Róbert Károly krt.-i telephelyét jelölte ki a rendezvény egészségügyi biztosítására, ez idő alatt más kórházak vesznek át bizonyos ellátásokat” – válaszolta a Honvédelmi Minisztérium a Hvg.hu kérdésére.

A minisztérium most közleményt adott ki, ami szerint a kórházban a járó- és fekvőbeteg-ellátás zavartalanul fog működni, a betegek nem maradnak ellátás nélkül, csak a sürgősségi esetek kerülnek átirányításra.

„Az elmúlt napokban több személy és sajtóorgánum is a tényeket elferdítve tett közzé cikkeket a közösségi médiában és egyéb, online felületeken, szándékosan megtévesztve és félrevezetve ezzel az állampolgárokat. Holott a határozatból egyértelműen kiderül, hogy nem igaz az az állítás, amely szerint a Honvédkórház Róbert Károly körúti telephelye a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején leáll. A sürgősségi osztály dolgozói ezekben a napokban nem a szabadságukat töltik, nem nyaralni mennek, hanem a kongresszus egészségügyi biztosításával kapcsolatos feladatokat látják el a rendezvény helyszínén és amennyiben szükséges, a Honvédkórházban” – írják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!