Az Eucharisztikus Kongresszus miatt két napra leállnak ellátások a Honvédkórház központi telephelyén

2021. augusztus 9. – 19:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptemberben Magyarországon rendezik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, amire több tízezer vendéget várnak, és a rendezvény egészségügyi biztosítása miatt leáll a Honvédkórház Róbert Károly körúti telephelye – írta a Honvédelmi Minisztérium a Hvg.hu megkeresésére.

„A tömegrendezvénnyel összefüggő előkészületek részeként, a biztonságos betegellátás érdekében szeptember 11-13. zárónapokra, amikor a Kossuth téren és a Hősök terén nagy létszámú szentmise várható, az NNK a Honvédkórház Róbert Károly krt.-i telephelyét jelölte ki a rendezvény egészségügyi biztosítására, ez idő alatt más kórházak vesznek át bizonyos ellátásokat” – írták a lapnak.

Korábban Kunetz Zsombor orvos írta ki a Facebookjára a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatára hivatkozva a leállást, ami szerinte minden olyan betegséget érint, ami a sürgősség kategóriájába esik. Az ebben a posztban bemutatott dokumentum azt is megmagyarázza, hogy miért kétnapos a leállás, ha a minisztérium válaszában 11-13-ról van szó: a leállás ugyanis 11-én, szombaton este nyolckor kezdődik, és 13-a, hétfő reggel hatig tart.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!